Insändare Hur kommer det sig att vi som arbetar inom äldrevården ska behandlas som vi vore robotar som varken har något eget liv eller familj?

Vi finns tillgängliga 24 timmar om dygnet 365 dagar om året. Har man tur får man vara ledig varannan jul, påsk mm, men nu när våra kommunpolitiker har ändrat riktlinjerna för barnomsorgen så kommer det inte bara drabba oss som är behov av den utan även våra kollegor.

Jag och mina kollegor kämpar: Under sommarens varmaste dagar när vi cyklar runt i hela Oxelösund, springer fram o tillbaka i korridorerna för att få i våra äldre vätska och se till att de mår bra.

I snöstormen, när vi försöker ta oss till jobbet innan snöplogningen är igång, hemtjänstpersonalen som kämpar för att ta sig fram till sina vårdtagare.

Torsdagkväll när nattpatrullen åkte från Sjötången så hade himlen öppnat sig regnet vräkte ner, åskan dundrade och himlen lystes upp gång på gång av blixtar.Detta oväder kan inte ha missats av någon i Oxelösund.

Våra larm har ringt hela natten och vi har alla sprungit runt och varit hos dom som behöver någon vid sin sida, någon som kommer med varm choklad och smörgåsar bredda med kärlek, Helt enkelt bara någon som bryr sig och bekräftar deras känslor.

Vi får inte gå hem efter lunchen på en fredag, vi får inte gå hem och ha tacomys med våra familjer, för vi jobbar 24 timmar om dygnet 365 dagar om året.

Tycker du Henny Larsson fortfarande att det är vår ”fritid” som gör att vi mår dåligt och blir sjukskrivna?

Jag hoppas att ni alla på kommunhuset får en underbar dag och kanske kan få kompa ut lite tidigare.

Matilda Eriksson Kedén