Övrigt Politik I söndags hade Verdandi bjudit in SD och övriga partier till att ge valinformation i Brandkärr. På grund av hotbild och att arrangörerna inte kunde garantera säker­heten så valde över 30 medlemmar och supportrar att vara där för att stötta de som informerade och delade ut material.

Vi möttes nästan direkt av ett gäng ungdomar mellan 10–16 år som talade om att de inte gillade att vi var där. Efter att SD visat att vi tog det lugnt och stod kvar så drog de sig bort och där började de kasta sten mot tältet och de som stod vid tältet. Sten med storlek tre fyra centimeter. Vi sa då till Verdandi om detta och även Moderaternas företrädare gick då bort och pratade med dem. Vad som blev sagt vet jag inte, då konfrontation inte ger något och att stämningen inte skulle förvärras.

Under tiden vi var där och skulle informera, så kan jag bara konstatera att vuxna och för­äldrar inte syntes till. Och det var inte mycket besök till övriga partier.

Möjligen Centern som bjöd på princesstårta. En av de unga killarna cirka 12–13 år var rätt kaxig och när man frågade ­honom vad han ville så sa han att han inte gillade skolan och hatade polisen.

Jag har arbetat på Maria Ungdom, Lövsta skolhem, missbruksvård, häkten, fängelse, psykiatrisk vård, rättspsyk och som övervakare så jag kan nog säga att prognosen inte är så bra för den killen.

Tyvärr verkar det som att de vuxna i området är rädda eller styrs av andra i området. Enligt den salafistiska tolkningen av islam så är val ”haram” det vill säga orent, så med tanke på vad en utredning kommit fram som SN skrev om så är utvecklingen av området mkt oroande. Då hjälper det inte med princesstårta! SD verkar för att grova brott och återfallsbrottslighet av utländska medborgare ska alltid utvisas.

De ska avtjäna straffet i sina hemländer. Om man inte kan verkställa på grund av situationen i hemlandet ska man sitta i häkte tills det blir möjligt. Det kan hindra utvecklingen då det nu närmast är en merit av att ha suttit!

PS När vi gick därifrån så ­kastades det äpplen.

Hans Hedlund SD