Insändare Regeringen satsar 75 miljoner på att lära folk tvätta händerna. Om man söker så finns det redan massor av information om hur man gör det. Jag arbetar inom vården och har rätt bra koll på det så jag behöver inte lära mig. Däremot skulle jag ha velat ha tillgång till handsprit på min arbetsplats. Fick varor på mitt arbete och vi hade beställt 24 stycken små flaskor med handsprit så att varje medarbetare skulle kunna ha med sig.

Det stod restnoterat och med planerad leverans 21/7.Det är över tre månader dit så det vi har lär ha tagit slut långt innan dess. Nu kostar en flaska cirka 19 kronor styck.
Om regeringen hade sett till att det fanns beredskapslager så hade det räckt till 3 947 368 st flaskor. Då hade vården och vi i offentlig tjänst klarat oss ett bra tag. Tyvärr verkar inte MSB ha tänkt så långt, men så vet jag också att det är Dan Eliasson som är chef där och han har ju inte precis gjort rätt saker under sin karriär förutom ha haft rätt partifärg. 

Vården behöver inte mer kommunikatörer eller administration. Vi behöver personal och vårdplatser. Sverige har minst vårdplatser i hela Europa och till och med mindre än vissa andra länder i världen. Det har det varnats för sedan 2013 då överbeläggningarna började öka. Och de har ökat ännu mer. Tyvärr satsas det mycket pengar på byggnader och it-system istället för personal, men än finns det inga robotar som kan ersätta personal i vården. Så börja lyssna på oss på golvet om vad vi anser vi behöver. Vi behöver säkra materialleveransen och lager som kan täcka upp när brister uppstår. Vi behöver ha apotek som håller läkemedelslager.