Ta bort skatten för pensionärer

Insändarskribenten tycker att man ska ta bort skatten för pensionärer.Ett litet kliv för de vanliga skattebetalarna, ett stort kliv för pensionärernas livskvalitet.

Insändarskribenten tycker att man ska ta bort skatten för pensionärer.Ett litet kliv för de vanliga skattebetalarna, ett stort kliv för pensionärernas livskvalitet.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Insändare2019-12-07 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I sverige går man i pension när man är 65 år gammal, det sägs vara den magiska siffran.
Efter 65 hårda år med slit, svett och tårar så vill man slappna av och njuta sina sista år. Men nu ska man kämpa till man är 67. Ska inte Hans, 65 som slitit som bilmekaniker i 40 år, ha rätt till en dräglig pension? Ska man verkligen behöva arbeta ännu längre än 65, för att få en odräglig pension?

Skattesänkningen har redan påbörjats, vilket är bra. Men skulle man ta bort skatten helt för våra pensionärer skulle det vara ännu bättre, får man arbeta till 65 och vara skattefri skulle det vara fantastiskt. Pensionärernas pension präglas av politikernas beslut. Att pensionärernas skatt är livsviktig för Sveriges ekonomi. Utan deras bidrag kan Sverige inte utvecklas som land.

När jag blir pensionär vill jag ha en bra pension, inte behöva arbeta mera.
När jag blir pensionär vill jag ha en bra livskvalitet.
När jag blir pensionär vill jag leva skattefritt.
När jag blir pensionär vill jag vill jag ha en gemenskap med andra pensionärer.

Ett litet kliv för de vanliga skattebetalarna, ett stort kliv för pensionärernas livskvalitet.
Detta resulterar i ekonomisk självständighet som påverkar deras välmående till det bättre. 
När jag tänker på pension och de äldre så tänker jag på sorg, lidande och kämpande. Men jag vill att pensionärerna ska få uppnå ekonomisk frihet och en bättre livskvalitet. Pensionärerna ska kunna njuta och känna sig fria i sina bästa år.