Insändare Det var en tid när Socialdemokraterna var allsmäktiga och briljerade av arrogans och ansåg sig ha alla politiska meriter, kompetenser och rättigheter, där det skapades skillnad mellan en "sosse" och en "icke sosse". Jag har lärt mig att man ska respektera och inte prata illa om sin samarbetspartner, arbetsgivare eller partner. I Nyköping sitter Socialdemokraterna vid makten tack vare Centers stöd.

I Sn 11/01 kan man läsa hur S anklagar C för att göra marknadsliberalismen till religion. Men de skriver ingenting om MP. Man kan undra varför? Demokrati är demokrati, den är varken liberal eller socialist. Det är Socialdemokraterna som övergett sin ideologi och gått SD till mötes när det gäller bl.a invandringspolitik.

S blir ofta osams med sin trogne allierade V på grund av detta, det är ingen hemlighet. Socialdemokraterna kan inte gömma undan januariavtalet, där de övergav alltför att sitta kvar vid makten. Det är kanske så att S inte lyssnar på sina egna ideologer? Att socialdemokratiska ideologer vill predika till andra istället? Om den tesen är sann, borde sossarna acceptera sin ideologisk undergång och lägga ner för alltid.