Insändare Insändarna i SN om parkeringsproblemen i Nyköpings Centrum duggar tätt. Både folk i Nyköping och i omkringliggande orter är irriterade på den parkeringsfientliga inställningen, som Nyköpings Kommun uppvisar.

I ett inslag i media i höstas, rapporterades det att hela 200 kommuner i Sverige har fri parkering. Några av de städer som har infört p-skiva är, Katrineholm, Flen, Strängnäs och Oxelösund. Då intervjuades kommunalrådet i Katrineholm, den kloke och pragmatiske Göran Dahlström, som med skärpa fastslog att kommunen aldrig kan tänka sig att införa parkeringsavgifter. Han menar att det skulle ta död på centrumhandeln, som redan tidigare slåss mot den ökande näthandeln. Nej, där gäller p-skiva. Punkt slut!

Men i Nyköping, som har ett konstant ökande invånarantal, där kör man huvudet i sanden och fortsätter att ta ut sanslöst höga parkeringsavgifter och parkeringsböter. Var ska alla dessa människor parkera sina bilar, när dom ska handla i centrum? Jo, dom åker istället till köpcentrat Påljungshage eller Ingelsta i Norrköping, Det är bara en tidsfråga innan centrumhandeln i Nyköping får stänga ner. Jag har flera bekanta som aldrig skulle kunna tänka sig att centrumhandla i Nyköping på grund av dess parkeringspolitik. Varför inte hänvisa dom till 14 miljoners projektet Horsvik. Där är det gott om plats.

Nej bäste herr Granström, inse att du har en stor opinion, som kräver att få p-skiva i Nyköping. Men min erfarenhet av attityden från styret i Nyköpings Kommun säger mig, att det stigande antal miljoner pengar, som p-avgifter drar in till Nyköpings kommun kommer att gå till projekt som till exempel Kallbadhus i Stadsfjärden istället för gratis parkering.