Insändare Det som händer nu via smittspridning i pandemi drabbar alla företag hårt och särskilt mindre företag. Det är på många sätt en mycket extraordinär situation.

Det är nu vi behöver gå samman och tänka innovativt för att hjälpas åt att hitta kunder och uppdragsgivare. I kris så behövs samarbeten, dels för att sprida hopp och känsla av att vi inte står ensamma men också för att hitta helt nya vägar. Ofta är marginalerna mycket små och därför är det tufft för många företag att möta uteblivna kunder och inkomster. 

Mycket fokus har lagts på restauranger och hotell. Nu drabbas också hantverkare och entreprenörer inom alla områden. Ett företag som går omkull är inte bara en personlig katastrof utan också en stor förlust för närsamhället.  

Hantverkare behöver vi och deras kunskap behöver vi vara rädda om. Många bidrar till att lära upp framtidens arbetskraft inom olika branscher. Hittills har inte många löften givits till dessa grupper som gör att de kan sitta lugnt i båten och rida ut pandemin. 

Entreprenörerna behövs för att vår bygd ska blomma. Kan vi nu initiera projekt som gör att uppdrag ges och inkomster kommer in?