Ta bort övergångsstället på Västra Viadukten

Insändarskribenten vill ha en förklaring av ansvarig på  kommunen varför man placerat ett övergångsställe på Viadukten, västra utfarten.

Insändarskribenten vill ha en förklaring av ansvarig på kommunen varför man placerat ett övergångsställe på Viadukten, västra utfarten.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Insändare2019-10-05 05:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Med anledning av insändaren" Trafikkaos på Västra Viadukten" Publicerad 28 september.
Ända sedan övergångsstället på Viadukten, västra utfarten, kom till har jag undrat över hur man kan vara så korkad att man lägger ett övergångsställe där när det redan finns en cykel- och gångväg under viadukten. Svaret från kommunen skulle kanske bli att folk ändå kommer att gå över vägen på viadukten.
Sätt en tät häck eller ett staket. Då kommer det att bli lättare at ta vägen under viadukten.
Politikerna i kommunen är måna om att få en större inflyttning till Nyköping. Då lär inte trafiken bli glesare snarare tvärtom. Om man tar bort övergångsstället uppe på viadukten och låter gående/cyklister ta vägen under viadukten då finns det plats för två filer hela vägen, 
Att ändra på detta kan ju inte vara någon större operation. Jag ser fram mot ett svar där någon ansvarig i kommunen, på ett pedagogiskt sätt, kan förklara för oss som inte förstår varför man lägger ett övergångsställe mitt uppe på Viadukten, västra utfarten, när det redan finns en befintlig väg under.