Insändare Av omtanke om våra medlemmar har vi varit tvungna att stänga all verksamhet i Pensionärernas hus. Detta för att inte medverka till smittspridning. Samma sak har alla pensionärsföreningar i kommunen gjort.
Jag vet att många äldre idag sitter hemma i självvald isolering. Man kan ha svårt att handla och behöver dessutom fortfarande sociala kontakter. Därför vore det fint om ni som bor nära äldre, som ni vet är ensamma, om ni kunde ta kontakt - per telefon - och höra efter hur man har det. Att kanske handla åt dem och hjälpa till med det allra nödvändigaste.

Till alla matvaruhandlare - det finns idag bara en butik där man kan beställa hem varor till dörren från. Väntetiderna är alldeles för långa. Betydligt fler butiker i hela kommunen borde kunna hjälpa till med detta. Många äldre har inte bil och kan ta sig själva till affären även om man ordnar särskilda tider.

Till alla lunchställen - varför inte ordna så man kan beställa en lunch hem till bostaden per telefon. Det skulle vara uppskattat.
Beställningar måste kunna göras per telefon eftersom många äldre inte behärskar appar och beställning per internet om man inte får hjälp med det.

Till SN - varför inte öppna möjligheten till billig eller helst gratis annonsering för de företag som kan erbjuda hemleverans av matvaror eller färdiga luncher till personer som måste hålla sig isolerade hemma.
Om alla hjälps åt kan vi göra att de som behöver kan hålla sig i en självvald isolering och därmed reducera möjligheten till smittspridning.
Till sist - sköt om dig själv och gå gärna ut i vårsolen men håll dig på avstånd från andra.