Övrigt Politik Har aldrig i mitt 70-åriga liv upplevt en sådan valrörelse i Nyköping. Vill börja med att Nyköping är MIN stad. Här är jag född och uppväxt. Efter 2025 hoppas jag kunna flytta ”hem igen” – jag vill dö i Nyköping.

Jag tänker ge er, kära läsare, mitt intryck av denna kaotiska valrörelse. Därför delar jag upp detta i två delar. Denna skall handla enbart om psykvård. Del två skall handla om rasismen och den svarta torsdagen.

I två veckor har jag vandrat runt i ALLA valstugor och pratat om min GRÖNA psykvård. Här styrs jag av världen bästa forskare. Hade med mig hans två böcker som fotograferades flitigt i valstugorna.

Dessa böcker fick mig att sent byta parti. Det som först var tänkt, fnös åt min professor. Det gör man inte ostraffat.

Nu hoppas jag fler partier bjuder upp mig till landstinget. Jag kommer ensam eller med mina två kunniga vänner och gärna med Tommy Kägo också. Den senare skrev en bra artikel SN 8/9. Där jag träffade Tommy en snabbis på torget. Att inte jag och chefen för division psykiatri, Mari Kampf Westerberg, skulle vara överens var ingen högoddsare. När vi blir det, är problemet löst. Till Mari och Johan och Monica vill jag säga: Bjud upp mig så resonerar vi om saken. Visa mig gärna runt också. Jag kommer – det kan ni lita på.

Jag har fått respekt i alla valstugor för mina åsikter. Skulle vilja fråga SN:s läsare vem ni tror kan mest: Jag, som gjort hela resan själv, eller dessa ”experter” som aldrig knaprat tunga mediciner eller fått ecetera.

Betänk: Om jag lytt dessa ”experter” hade jag inte återgått till mitt brevbärarjobb, jag hade inte träffat min kära livskamrat, haft mina tre goa barn och mina fyra jättegoa barnbarn. Då hade jag suttit i min etta i Nyköping och knaprat piller.

Tack gode Gud som gav mig kraften.

Jag menar att tiden är mogen för en helt ny psykvård. Den gröna där vi gör folk friska och slutar sjukpensionera bort problemet. Vet att jag ligger tio år före min tid men vi måste börja NU. 2 procent behöver mediciner livet ut – de andra botar vi med psykoterapi. OCH KÄRLEK!

Roland Karlsson