Man kallar det Censorship through noise. Fritt översatt, censur genom oväsen. 
Fungerar det? Uppenbarligen. För det är precis vad som sker just nu.
Enkelt uttryckt innebär det att makthavare och partier inte behöver tysta sina motståndare. Det räcker med att skapa så mycket oväsen så protesterna drunknar.

Jag pratar givetvis om Jimmy Åkessons flygblad för att mota flyktingar från att söka asyl i Sverige. Han påstår att han representerar svenska folket. Och där är cirkusen igång. Partitoppar rasar, FB-grupper startas, medier rapporterar.

Det ingen har frågat sig, varför just nu?

En förklaring kan vara att opinionen för SD börjat kantra. Nyheter som SD:s attacker på public service där de krävt ett möte med vd:arna för att diskutera nyhetsinslag. Eller när de kräver böter och sparken för enskilda reportrar om de inte anses opartiska av SD. Men kanske främst Peter Kadhammar avslöjande i Aftonbladet om Hörby kommun. Fram träder bilden av ett parti, när det väl kommer till makten, i mångt och mycket framstår som något mycket mörkt från länge sedan. 
Ett rent skräckvälde.

Kadhammar beskriver en kommun i fritt fall där de demokratiska principerna inte längre råder. En kommun där de 35 högsta cheferna lämnat då de inte längre kan utföra sitt arbete enligt gällande lagar. Och när de lokala sd-företrädarna, med Cecilia Bladh in Zito i spetsen, målar upp sin framtidsvision av kommunen knottrar sig huden på armarna.

SD i Hörby kräver personligt lojala tjänstemän. Alltså lojala till de lokala sverigedemokraterna som styr kommunen. Man ska avveckla samtliga förvaltningar och förvaltningschefer för att kunna utöva politiskt direktstyre genom sina utbytta men nu sd-lojala tjänstemän.
Ja. Det är helt sant.

Den politiska ledningen anklagar facken som protesterat, likt Donald Trump, för att vara en del av en korrupt deep state som vill "sätta stopp för verkligt medborgarinflytande – läs: demokrati – i hela landet". Journalister göre sig naturligtvis icke besvär. Eller rättare sagt, kommer de så punktmarkera dem.

Svensk byråkrati kombinerat med svenska lagar, är en garant för demokratin. Hela konstruktionen i offentlig förvaltning är att förhindra ett politiskt direktstyre. Byråkratin finns för att säkerställa en likvärdig och jämlik myndighetsutövning. Det vill SD inte ha. Och därför vill SD att vi ska prata om flygblad i Turkiet.
Det vi borde prata om är vad som händer när SD tagit makten.
Svaret är: Hörby händer.