Idag är det Sverigedemokraternas dag i Almedalen. Åkesson kommer som vanligt prata om integration och invandring. SD utklassar de andra partierna gällande väljarnas förtroende i integrations- och migrationsfrågor (UR Samtiden 24/11-17).

Brinkemo menar att integrationens kärna är mötet mellan den individualistiska och kollektivistiska strukturen. I sitt föredrag sa han klokt: "Bara för att man går över en landsgräns tar man inte av sig sin kulturella ryggsäck". Integrationen handlar inte bara om jobb som nästan alla partier tjatar om. Jobb är viktigt, men det handlar också om värderingar och kultur. Bara för att människor söker sig till Sverige kommer de inte svälja våra feministiska manifest. Precis som att vi inte blir antifeminister om vi åker på semester i Turkiet.

Om vi ska lyckas med integrationen måste vi släppa bilden av att alla vill vara som oss, men också förstå strukturerna bakom segregationen och uppkomsten av parallellsamhällen. Annars kommer SD:s bild fortsätta sätta agendan gång på gång.