• Innebandystjärnan Anton Eriksson, tidigare Onyx, ställde upp i Idol – och gick vidare till slutaudition. Men när lagkamraten dog, blev sorgen för stor för att fortsätta medverka i programmet.
  • Innebandystjärnan Anton Eriksson, tidigare Onyx, sjunger inför juryn i Idol. Foto:
1/

Anton valde bort Idol för lagkompisens begravning

Innebandy/Musik
annons

Han fick en guldbiljett och gick vidare till slutaudition i Idol. Men den tidigare Onyxspelaren Anton Eriksson hade sorg – och valde att gå på begravning i stället.

– Inspelningarna, som var i maj, gjordes bara ett par veckor efter att vi förlorade vår lagkompis och vän "Harry". Jag var inte redo att stå inför en massa kameror, berättar Anton Eriksson, fd oxelösundare och Onyxspelare som numera spelar innebandy på elitnivå i Pixbo.

Intervjun med Anton Eriksson inför Idolresan hittar du HÄR

Det som hände var att lagkompisen Mikael Harrysson drabbades av hjärtstillestånd under en träning, och hans liv stod inte att rädda. En chockartad händelse för spelarna i Pixbo.

– Vi var med när det hände, och det satte sina spår. Begravningen skulle äga rum under dagarna då slutaudition spelades in, och för mig var valet solklart, säger Anton Eriksson, som sjunger och spelar gitarr i olika sammanhang vid sidan av innebandyn.

Därmed syntes Anton Eriksson inte i TV-rutan häromkvällen.

Inom Idol-produktionen förstod man Antons beslut att hoppa av:

– De önskade mig välkommen tillbaka nästa år. Men just nu är jag inte så sugen på att söka igen. Vi får se hur jag gör, säger Anton Eriksson.

Läs också

( 9 st )

Läs mer om dessa ämnen

OnyxOxelösundInnebandyMusikTv
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka