• Nya skolan vid Frösängs gärde har numera ett namn – Oxelöskolan. Här tas första spadtaget av kommunstyrelsens ordförande Catharina Fredriksson (S) och barn från D-skolan. Foto:
  • Kommunstyrelsens ordförande Catharina Fredriksson (S) höll tal när första spadtaget togs. Foto:
1/

Därför får skolan heta Oxelöskolan

Oxelösund

A, B eller C-skolan? Alla har funnits i Oxelösund – men när kommunen bygger nytt utlyste de en namntävling i stället för att som förr bara välja en bokstav.

För ett par veckor sedan påbörjades markarbeten på Frösängs gärde. Vid årsskiftet 2018/2019 är planen att den nya skolan som ska ligga där den gamla Häggenskolan låg ska börja byggas och den beräknas vara helt klar till årsskiftet 2020/2021.

En uppmaning gick ut till oxelösundarna om att komma in med namnförslag och vinnaren blev Oxelöskolan. Ett namn som dels anknyter till Oxelö gård som legat i närheten samt till Oxelöviken som en gång gick in till platsen. Namnet föreslogs både av Jocke Brewitz och Anders Allansson.

– Jag tänkte på när mina barn var små och gick på dagis på Oxelögården. Jag tog bort gården från oxelö och lade till skolan. Då blev det Oxelöskolan, säger Anders Allansson till Oxelösunds kommuns hemsida.

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

FrösängOxelösundSkola
Relaterat