Lotta Johnsson Fornarve.

Därför fixar de en fest för mångfalden

Oxelösund
annons

På lördag blir det en fest för alla på Järntorget i Oxelösund.

Lotta Johnsson Fornarve, från föreningen Ett Oxelösund för alla, är en av arrangörerna till ”Torgfest för mångfald” lördagen den 17 juni på Järntorget i Oxelösund.

– Syftet med evenemanget är att kommunen, näringslivet, föreningslivet, ja hela samhället tillsammans manifesterar för ett öppet samhälle där alla får ta plats, oavsett ursprung, kön, ålder, sexuell läggning, religion, särbegåvning och funktionshinder, säger Lotta Johnsson Fornarve.

Vad kommer att hända på Järntorget?

– Oxelösund centrumförening håller i den första halvan av dagen då det bland annat blir barndans, allsång för både barn och vuxna och uppträdande av Gott och blandat. Därefter tar Ett Oxelösund för alla över programmet. Det blir en kavalkad av musik, dans och sång från Sverige och olika delar av världen.

Vad har Ett Oxelösund för alla sitt ursprung i?

– Vi såg ett ökat behov av att få ihop samhället och lära känna varandra bättre. Skapa en organisation där alla kan vara med och mötas över gränserna. Torgfesten för mångfald är just ett sådant tillfälle. Det är också det största vi gör under året, säger Fornarve.

Vad hoppas du mest av allt på nu?

– Nu hoppas jag att det blir en riktigt härlig fest som manifesterar att mångkultur är viktigt och nödvändigt i samhället, för att det ska må bra och växa, säger Fornarve.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

OxelösundIntegrationKultur/Nöje
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka