Patrik Woss och Camilla Westin tar via sitt företag Skavsta golf och event över driften av restaurang Källan. Foto:

De kommer att driva Källan

Oxelösund

Restaurangen på Jogersö har fått nya krögare. Från och med årsskiftet blir det andra personer som håller i trådarna – och Källan kommer att förändras.

Vintern 2013 tog Conny Steisjö över driften av restaurang Källan på Jogersö. Han hade ett femårskontrakt som går ut till årsskiftet och som han valt att inte förnya.

– Jag väljer att inte skriva på ett nytt kontrakt. I stora drag är det av familjeskäl. Jag kommer att få mer tid över, sa Conny Steisjö i en intervju i somras.

Nu närmar sig 2018 och det är klart vilka som tar över restaurangen; Nyköpingsborna Camilla Westin och Patrik Woss.

– Möjligheten dök upp och det här är en unik miljö. Det passar med sådant vi jobbar med innan, att driva en restaurang ihop med möjligheten att erbjuda en aktivitet, säger Patrik Woss.

De två har företaget Skavsta golf och event ihop och driver Nyköpings golfrestaurang och Skavsta golf. Den 1 januari, när de tar över Källan, kommer verksamheten på Jogersö att förändras.

– Vi tänker jobba med en verksamhet inriktad mot företag och bokningar. Konferenser, affärsluncher och privatpersoner som vill boka in sig. Det blir ingen daglig lunchrestaurang. Vi tänker inte slåss med dem som serverar lunch för 89 kronor. Inget fel på den maten, men vi tänker ligga på en annan nivå, säger Woss.

En sak som dock kommer att finnas kvar är bruncherna på söndagar.

Kommer ni att laga mat själva?

– Nej, det är inte min huvuduppgift. Vi har anställd personal som sköter det, säger Woss.

Ett kontrakt med Oxelösunds kommun har skrivits på fem plus tre år.

– Långsiktighet var ett krav från vår sida, säger Woss.

Till skillnad från tidigare hyr de nya krögarna direkt av kommunen. Steisjö hyrde av Jogersö camping som i sin tur hyrde av kommunen.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

ämne/matJogersöOxelösundNäringsliv
Relaterat