Peter och Eva Lindqvist tänker sälja sin gummiverkstad som de drivit ihop i många år. Peter Lindqvist är näst intill uppvuxen här och känner många av kunderna, som Benny Svensson som stannar för en pratstund när han köpt sin olja. Foto:

De säljer klassisk verksamhet efter 58 år inom samma Oxelösundsfamilj

Oxelösund
annons

Byggnaden där paret Lindqvist driver sin gummiverkstad har gått i släkten sedan 50-talet. Nu ska fastigheten säljas. – Tanken är att köparen ska fortsätta driva verksamheten i vår anda, säger Peter Lindqvist.

"Nej, vi ska inte skilja oss."

När gummiverkstaden ploppade upp på mäklarsidorna i SN fick Eva och Peter snabbt frågan från flera håll. Orsaken till försäljningen är mindre dramatisk än en skilsmässa. Men en rejäl omställning väntar ändå.

– Någon gång måste man gå i pension. Det kan ta lång tid att sälja en sådan här verksamhet, så därför går vi ut redan nu och känner av marknaden, säger Peter.

Hans pappa Lars startade här en Esso-station 1959. Ända fram till början av 2000-talet handlade det om hyresavtal, men 2004 köpte familjen Lindqvist både stationen och marken av dåvarande ägaren Statoil. Bensinjätten fortsätter att hyra delar av marken för att kunna leverera bränsle till Oxelösundsborna och Peter och Eva fungerar som skötselmän. Samtidigt arbetar de fullt ut med sin däckverkstad.

Numera är det Ingos orangefärgade flaggor som vajar intill tegelbyggnaden.

– Vi är fortfarande skötselmän av bensindelen. De hyr marken av oss och vi sköter stationen åt dem, men har ju ingen betalningsfunktion kopplat till pumpstationerna inne hos oss, den biten får man som bilist ta hand om själv i automaten.

Vad händer med tankningsstället nu?

– Önskan är ju att det fortgår som nu. Men en del av grejen med den här verksamheten är att det finns tankningsmöjlighet här. Det är ett win-win-läge. Bensinen drar folk hit och vår gummiverkstad drar folk till bensinen.

Det hade alltså varit korkat att skrota den hyreslösningen om man tog över er verksamhet?

– Ja, det hade det varit.

Peter Lindqvist planerar att sälja sin gummiverkstad och därmed går en epok i graven. Hans pappa startade den 1959, men nu ska familjeföretaget säljas. Foto:

Peter fyller 62 år senare i år och Eva är några år yngre. De är inte stressade att få verkstaden såld.

– Verksamheten går jättebra. Vi trivs med jobbet och kunderna på alla sätt och vis. Men ... att driva gummiverkstad är ett ganska tungt jobb och frågan är hur länge man klarar av det. Javisst, jag kan jobba ett par år till, men sedan kan det bli tajt om tid. Det värsta hade varit om vi kör i några år till – ända in i kaklet så att säga – och sedan måste stänga ner helt för att ingen vill ta över. Det vill vi inte.

Det rör sig om över 4300 kvadratmeter mark totalt. När annonsen kom ut i SN tidigare i veckan tog det inte lång tid förrän telefonen började ringa hos mäklaren Kurt Thelin.

– Ja visst. Ett par, tre stycken hörde av sig direkt. Vi ska visa fastigheten för dem nästa vecka, säger Thelin.

Har de sagt vad de vill använda fastigheten till?

– Nej. Det säger de aldrig i det här läget.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

OxelösundEkonomi/FöretagMäklareNäringsliv
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka