Förhandsvisning av Kustbostäders första nytillskott på länge. Uthyraren Helena Appelkvist häller upp cider till de som fick tillträde till förhandsvisningen. Foto:

Första nybygget i Oxelösund på flera decennier

Oxelösund

När Kustbostäder visar upp sitt nybyggda lägenhetshus visar det sig att det hade räckt med ett par månaders kötid för att få hyra några av lägenheterna.

När Kustbostäder la ut 36 nya lägenheter på sin sida var söktrycket högt. En del lägenheter hade så många som hundra sökande, men eftersom det bara går att söka fem lägenheter i taget så var det några av de mindre attraktiva lägenheterna som inte fick så många sökande.

– Det behövdes allt mellan två års kötid och ner till ett par månader. Så det gällde att tänka efter för de som sökte, säger Helena Appelkvist som arbetar som uthyrare på Kustbostäder.

Så kort kötid som ett par månader lär inte inträffa i Kustbostäders hyresbestånd på överskådlig tid. Nu är de 36 lägenheterna på Norra Malmgatan tingade och snarare är kötiden för en bostad hos Kustbostäder just nu mellan två till tre år.

Det är första gången på mycket länge som det byggs ett nytt hus med vanliga hyresrätter i Oxelösunds kommun. 2013 stod Vitsippan klart men det är ett seniorboende. Går man ett decennium tillbaka i tiden byggdes Sundaskolan om till bostäder, men på frågan när Kustbostäder senast byggde något helt nytt blir det en del huvudbry. Troligtvis handlar det om radhusen vid Hagtornsvägen som nu är i 40-årsåldern.

– Det känns bra att vi är igång med byggandet igen. Nu har vi flera nya planer på gång. En är att bygga på våningar på Prismanhuset och en annan plan är att bygga vid vårt eget kontor vid Sjögatan. Sedan skulle Frösäng kunna vara ett alternativ längre fram, men det är viktigt att poängtera att det inte finns något beslut om något av det här, säger Peter Zetterdahl som är fastighetschef på Kustbostäder.

När det nu är förhandsvisning av några av lägenheterna är bland annat personal på Oxelö energi och Kustbostäder inbjudna. Stefan Fallström som är elektriker på Oxelö energi tittar till att en av armaturerna på balkongen sitter rakt.

– Det är verkligen jättefint här inne. Jag skulle inte kunna tänka mig att bo här just nu, men kanske när jag blir gammal, säger han.

Norra Malmgatan – Syrenen

36 nybyggda lägenheter som hyrs ut av Kustbostäder.

Inflytt är planerad till 1 juni och invigningen till 4 juni.

Budgeten för hela bygget inklusive markarbeten är 65 miljoner kronor, något som ser ut att hållas. Det innebär ungefär 33 000 kronor per kvadratmeter.

Exempel på hyror är 4 836 kronor i månaden för ett rum och kök på 34 kvadrat och 8 381 kronor för tre rum och kök på 66 kvadrat.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

KustbostäderOxelösundBostadhyreslägenhet
Relaterat