• Deborah Rosman blev själv tagen av hur mycket folk som var på plats för att delta i säsongspremiären av våffelrestaurangen. Foto:
  • Sara Schön har tagit med sina vänner för att visa dem vart man kan äta goda våfflor. Foto:
  • Foto:
  • Fullt av folk på Skärgårdsvåfflans servering. Foto:
1/

Jordgubbsutmaning när populärt våffelställe säsongsöppnade

Oxelösund

På midsommardagen öppnade en av östra Sörmlands stora turistfavoriter: Våffelcaféet på Femöre i Oxelösund. Personalen fick jobba hårt under öppningshelgen – och fick en speciell jordgubbsutmaning.

I en timme hade folk köat innan Skärgårdsvåfflan satte på våffeljärnen och öppnade verksamheten för femte säsongen. Men väntan var inte över där. Under premiären på midsommardagen tog det närmare 1,5 timme att beställa och få sin våffla. Några tappade tålamodet och lämnade sina kölappar i gruset efter sig när de gick.

– Det är alltid väldigt mycket folk på premiären, det är mer folk i dag än förra året, säger Deborah Rosman som driver caféet.

Vissa var där för första gången och andra har gjort besöken till tradition. Besökaren Sara Schön uppskattar läget:

– Det är så fin utsikt över skärgården, säger hon.

Bland efterrättsvåfflorna är den klassiska, den med färska jordgubbar och vaniljglass, den populäraste. Företaget mötte dock en utmaning till säsongsöppningen: De fick åtta liter jordgubbar i stället för de åttio som var beställda.

– De tyckte att åttio liter jordgubbar lät för mycket för oss så nu blir det lite problemlösning, säger Deborah Rosman.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

OxelösundMatSkärgård
Relaterat