Röstmottagaren Jesper Larsson väntar på att Klaus Groschek ska lägga till röstsedlarna till kommun-, landstings-, och riksdagsvalet i valkuvertet. Foto:

Nu har valet startat på allvar – fler väntas förtidsrösta än tidigare

Oxelösund

Under onsdagen började förtidsröstningen. Valmyndigheten räknar med att fler än vanligt tänker rösta innan själva valdagen.

På Koordinaten i Oxelösund har förtidsröstningens två första timmar gått och röstmottagarna Jesper Larsson och Alexander Immo har inte varit sysslolösa.

– Vi har nog haft runt 60 personer de två första timmarna. De kommer lite i skov, säger Jesper Larsson.

– Man räknar med att det kommer vara cirka 50 procent av rösterna som blir förtidsröster i år, säger Alexander Immo.

De två tror att valet att göra sitt val innan den 9 september mycket handlar om bekvämlighet.

– Man passar på när man ändå är och gör något annat ärende, säger Alexander Immo medan hans kollega instruerar en av de som kommit för att rösta om hur det ska gå till.

Röstmottagaren Alexander Immo lägger i Klaus Groscheks valsedlar. Under förtidsröstningens första timmar var det en strid ström av oxelösundare som såg till att få röstningen avklarad. Foto:

En av de första oxelösundarna att gå till valurnan är Klaus Groschek.

– Det är helt klart viktigt att rösta, det missar jag aldrig. Ibland diskuterar jag med folk som brukar gnälla över hur landet sköts och då kan det visa sig att de inte själva röstat. Har man inte röstat kan man inte gnälla, säger Groschek.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

OxelösundVal 2018
Relaterat