• Under konstruktion. Om ett par månader hoppas Lucian Morar att Gymmet i Stålbyn ska kunna öppna.
  • Foto:
1/

Nytt gym på gång i Oxelösund

Oxelösund

Snart ska ett nytt gym öppna i centrala Oxelösund. En gammal industrilokal håller på att fyllas med minst sagt tung utrustning.

Det gamla glasmästeriet i Stålbyn längs Gamla Oxelösundsvägen håller på att förvandlas. Utifrån är det inte så stor skillnad, förutom att en del träd tagits ner, men inuti växer ett gym fram bit för bit.

– Jag hoppas öppna runt årsskiftet, men det är mycket jobb kvar. Jag vill inte öppna för tidigt utan kunna vara stolt när jag väl kör igång, säger oxelösundaren Lucian Morar som började renovera lokalen för en månad sedan.

I dagsläget finns det tre andra gym i Oxelösund; i badhuset, Atletklubbens gym i Ramdalens sporthall samt i gamla postens lokaler i Prismanhuset. Lucian Morar har själv en lång träningsbakgrund med MMA, simning och gymträning.

I Gymmet i Stålbyn ska det finnas ett rum med fria vikter samt ett med träningsmaskiner för både styrka och kondition. Under kvällar och nätter har Morar åkt runt och köpt utrustning. Nyligen köpte han utrustning från ett gym i Stockholm som snart ska hämtas. På en träpall ligger 700 kilo vikter.

– Jag ska ro runt det här själv, men jag har haft mycket hjälp av kompisar. Samtidigt har kommunen varit väldigt tillmötesgående, fortsätter Morar.

Lokalen byggdes 1950 som bostadsbarack åt folk som jobbade på Järnverket. Senare anpassades det till industriverksamhet och under en lång period låg Oxelösunds glasmästeri här. Nu har dock lokalerna stått tomma i några år och många sena kvällar återstår för Morar innan det är klart.

Läs också

( 5 st )

Läs mer om dessa ämnen

OxelösundNäringslivTräning
Relaterat