Foto:

Oxelösunds kommunchef väntade förgäves på klottrarna: "De tog inte chansen.."

Oxelösund

Kommunchefen Johan Persson stämde träff vid en parkbänk med de okända klottrarna som ritat hakkors på flera ställen i Oxelösund.

För ett par dagar sedan fick Oxelösunds kommunchef Johan Persson nog. Efter att Alliansen flera gånger fått sitt skyltfönster och sin stora valskylt nedklottrad med nazistsymboler gjorde han som privatperson ett inlägg på sociala medier.

”Det som du gjort är lika fegt som det är okunnigt. Vill du få uttrycka din åsikt så ska jag ge dig ett tillfälle. Uttryck det till mig tisdagen den 12:e juni klockan 17.15 i Järnvägsparken. Efter jobbet och på min fritid väntar jag på dig på en soffa där” skrev han.

Sagt och gjort. Under tisdagseftermiddagen satte sig Persson på parkbänken, men fick vänta förgäves. Ingen av klottrarna dök upp.

Kommunchefen Johan Persson. Foto:

– Jag hade lovat att stå till förfogande och lyssna på deras åsikter, men de tog inte chansen. Däremot kom några medarbetare och andra medborgare förbi, säger han.

Varför gjorde du såhär?

– Jag blev arg och förfärad när jag såg svastikan som klottrats vid Järntorget, men när jag såg att de ritat en Davidsstjärna och skrivit jude bredvid kände jag att det var min medborgerliga plikt att reagera och stå upp för demokratin.

Hade du trott att de skulle dyka upp?

– Jag hoppades det. Om jag verkligen trodde att de skulle göra det vet jag inte, men jag hoppas att de läst mitt inlägg som jag uppmanat folk att dela, säger Persson.

Läs mer om dessa ämnen

Oxelösunds kommunJohan PerssonNazismPolitikVal 2018