Foto:

Efter våldtäktsförsöket: Många oxelösundare slöt upp i manifestation

OXELÖSUND
annons

Under torsdagskvällen slöt ca 300 personer upp för en manifestation efter våldtäktsförsöket i Jogersö.

– Jag trodde inte att så här många skulle komma, säger arrangören Pia Adler, som själv bor i området.

Promenaden utgick från Havets källa, innan dess talade Pia Adler inför de många samlade om vad som hade hänt och hur hon reagerat på brottet. Hon rör sig ofta själv i spåret på Jogersö och blev väldigt upprörd när hon läste gårdagens våldtäktsförsök.

– Jag blir så upprörd över att en person får så många andra, framförallt kvinnor, att känna sig så begränsade. Det triggar i gång mig något oerhört för det blir en begränsning och en rädsla för väldigt många. Det är den jag vill plocka bort så fort som möjligt, säger Pia Adler till SN.

Pia Adler. Foto:

Skälet till manifestationen var att visa sympati för den utsatta kvinnan – och för att "ta tillbaka Jogersö". Engagemanget efter överfallet har varit stort i sociala medier och Pia var glad över att Oxelösundspolisen, kommunalrådet Catharina Fredriksson och Susann Borg, som driver Jogersö camping var på plats under promenaden.

– Jag älskar Jogersö och vill inte känna mig begränsad, men det är klart att jag känner så nu. Man ska kunna röra sig var man vill när man vill, framförallt som kvinna. Inget ska få begränsa oss, säger Pia Adler.

Under manifestationen var det många personer som tackade henne för att hon tagit det här initiativet. Det var första gången hon drog ihop en folkmassa för ett sådant här syfte – och hon hoppas att det var den sista.

– Vi accepterar inte att sådant här sker i Oxelösund och det ville vi visa tillsammans.

Läs också

( 6 st )

Läs mer om dessa ämnen

JogersöOxelösundKrim
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka