• Foto:
  • Foto:
1/

Ung kvinna utsatt för våldtäktsförsök i löparspåret – stor polisinsats på Jogersö

Oxelösund
annons
En kvinna i 20-årsåldern blev sent på onsdagskvällen överfallen i löparspåret på Jogersö. Hon lyckades avvärja angreppet genom att bland annat sparka gärningsmannen. En stor polisinsats följde, med en helikopter och en hundförare inblandade.

Den 20-åriga kvinnan motionerade i spåret vid 22.30-tiden på onsdagskvällen. Då ska hon ha blivit attackerad av en maskerad man. Polisen rubricerar händelsen som fösök till våldtäkt.

Kvinnan gjorde kraftigt motstånd och lyckades fly från gärningsmannen, bland annat efter att ha sparkat till honom. Hon togs om hand av anhöriga, men ska inte vara fysiskt skadad och har inte behövt uppsöka sjukvård.

Våldtäktsförsöket följdes av ett stort polispådrag, vilket uppmärksammats av många SN-läsare under natten och morgonen. Spaningarna bedrevs till fots, med hundpatrull, med bil och med helikopter.

Det omfattande sökningsarbetet gav dock ingen utdelning. Därför finns det ännu ingen misstänkt person i utredningen.

Polisen har hört den drabbade kvinnan initialt och ska hålla ytterligare förhör med henne under torsdagen. Brottsplatsen är avspärrad och kommer att undersökas av polisens kriminaltekniker. Överfallet inträffade ungefär i mitten på 2,5-kilometerspåret, längst ut mot vattnet. Avspärrningen är omkring 45 x 10 meter.

Även andra utredningsåtgärder genomförs i syfte att säkra bevisning.

Polisen vill nu ha hjälp från allmänheten. Framför allt vill man få kontakt med personer som rört sig i Jogersöområdet under onsdagskvällen. Alla tips kan vara av stort värde för utredningen, skriver polisen.

annons

Mest delat denna vecka