Kommunen river tre gamla hus i Oxelösund

Oxelösund

Nu ska hela rasket rivas. Oxelösunds kommun gör sig av med flera av sina hus.

Kommunen tänker riva två av sina fastigheter på Föreningsgatan 45 respektive 47.

– De är väldigt gamla och så pass nedgångna att de inte är en trevlig entré till kommunen. Vi har ingen verksamhet i dem, säger kommunstyrelsens ordförande Catharina Fredriksson (S).

Husen ligger mellan återvinningsstationen och SSAB och har troligtvis varit bostadshus för längesedan. Efter det har de använts som föreningslokaler. Exempelvis har värmesystemet på Föreningsgatan 47 inte fungerat på sju år med förfrysningsskador som följd.

Kommunstyrelsen har även beslutat att ett hus vid gamla Nyköpingsvägen 3, mellan motorvägen och Baravägen, ska rivas. Även här handlar det om att fastigheten, som troligtvis är ett gammalt bostadshus, är i för dåligt skick.

”Fastigheten på Nyköpingsvägen 3 har varit tomställd i minst tio år och förfaller i dagsläget. Fastigheten är i dåligt skick och kan inte upplåtas för bostadsändamål eller annat ändamål. Bakgrunden till bedömningen är att fastigheten ligger nära järnväg och väg 53 vilket av bullerskäl förhindrar att fastigheten används”, står det i tjänsteskrivelsen.

Läs också

( 8 st )

Läs mer om dessa ämnen

OxelösundBostadMiljö
Relaterat