• Miljö- och byggnadsnämndens ordförande Inge Ståhlgren (S) hoppas att flera entreprenörer ska visa intresse för att bygga bostäder vid Stenvikshöjden. Foto:
  • Såhär skulle det kunna se ut vid Ramdalshamnen. Foto:
1/

Stenvikshöjden snart tillgänglig för byggare

Oxelösund

Intressenter till ett nytt bostadsområde? Nu hoppas Oxelösunds kommun att bostadsbyggare ska få intresse för området kring Ramdalshamnen.

Detaljplanen är klar sedan en tid tillbaka och strax kommer Stenvikshöjden att läggas ut på markanvisning efter att kommunen skrivit klart de sista kriterierna de vill att intresserade exploatörer ska hålla sig till.

– Nu ska vi börja söka intressenter. Vi vet inte vad som kommer in, men jag skulle tycka att det vore trevligt med två olika entreprenörer och inte bara en stor, säger miljö- och byggnadsnämndens ordförande Inge Ståhlgren (S).

Miljö- och byggnadsnämnden har nyligen beslutat att utreda möjligheten att bilda ett biotopskyddsområde vid Stenvikshöjden.

– Det handlar bland annat om ett väldigt gammalt tallbestånd och en rödlistad art. Men det här kommer inte att påverka ett husbyggande. Det här området är redan markerat som natur i detaljplanen och där ska det inte vara några hus, säger Ståhlgren.

Detaljplanen medger drygt 100 bostäder fördelat på lägenheter och radhus på ett 6,5 hektar stort område.

En detaljplan som ser ut att bli verklighet är den för Sjögatan. Nämnden har beslutat att skicka den vidare till kommunfullmäktige som fattar det slutgiltiga beslut. Här handlar det om att ge möjlighet att bygga radhus längs den delen av Sjögatan som vetter mot kylvattendammen.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

OxelösundRamdalenBostad
Relaterat