• Tungt beväpnade poliser förbereder sig.
  • Foto:
  • Foto:
  • En polis med skyddsväst och draget vapen ligger i gräset. Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
1/

Tungt beväpnad polis förde ut två ur lägenhet

OXELÖSUND
annons

En större polisinsats pågår i Oxelösund. Strax före klockan 14 förde tungt beväpnade poliser ut en person ur en trappuppgång och satte honom i en framkörd polisbil. Kort senare fördes en ung kvinna ut på liknande vis.

Vid klockan 09.30 fick polisen in ett larm från Oxelösund.

Annica Wehinger Redlund, länsvakthavande befäl på Sörmlandspolisen, ville då inte ge några ytterligare detaljer.

– Det stämmer att vi har mycket poliser där, vi går in stort så får vi se vad det blir. Men just nu vill jag inte berätta så mycket mer än så, säger hon.

Polisen uppgavs ha haft en förhandlare på plats tidigt på förmiddagen.

Vid strax före klockan 12 var det väldigt många poliser på plats och delar av området hade spärrats av, men polisen uppgav att det inte skulle vara någon fara för allmänheten att röra sig i området.

Flera poliser befann sig på en innergård mellan Trädgårdsgatan och Sjögatan – med dragna vapen. Det rörde sig om samma plats där polisen nyligen tvingades avlossa ett varningsskott efter att en man betett sig aggressivt med ett järnrör och gjort utfall mot polisen.

– Vi söker efter en person efter ett misstänkt brott som har begåtts här under förmiddagen. Och vi tror oss veta vem den här personen är, sa Pekka Pesämaa, yttre befäl på polisen, då.

Vid 13-tiden gav sig tungt beväpnade poliser in i ett trapphus på Sjögatan, som var avspärrad. Då höll man även på att spärra av innergården Trädgårdsgatan/Sjögatan, för att få jobba ifred.

Vid 13.45 förde poliserna ut en man ur trapphuset. Han fördes direkt in i en väntande polisbil. Bilen lämnade snabbt platsen.

Några minuter senare förde polisen ut ytterligare en person, en ung kvinna, ur lägenhetshuset. Kvinnan är inte gripen. Det är däremot mannen. Han är misstänkt för olaga hot, grovt vapenbrott och bedrägeri.

Artikeln uppdateras

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

OxelösundKrimpolis
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka