• Erik Zetterlund lämnar snart över till nya vd:n Douglas Heilborn. Zetterlund kommer att finnas kvar som rådgivare för bolaget fram till sin pensionering.
  • Erik Zetterlund. Foto:
  • Douglas Heilborn, snart ny vd för Oxelösunds Hamn. Foto:
1/

Välkänt namn tar över ett av Oxelösunds stora företag

Oxelösund

Erik Zetterlund gör sin sista månad som vd för hamnen innan han går i pension. Därefter tar ett av företagets nuvarande toppnamn över tjänsten.

Oxelösunds Hamn meddelade på tisdagen att Erik Zetterlund kliver av sin position som vd den 31 maj efter att ha haft arbetat där i drygt 15 år.

– Det känns väldigt planerat och under utmärkt kontroll. Jag fyller 65 år i juni och i mars var det 15 år sedan som jag började som vd för Oxelösunds hamn. Det är jättekul att få ha genomfört den här resan tillsammans med medarbetarna, det har varit fantastiskt stimulerande, säger Zetterlund.

Vilka är de största förändringarna under de här 15 åren?

– Vi har ökat omsättningen, lönsamheten och investeringarna väldigt mycket och byggt upp en väldigt bra kultur.

Hans ersättare blir företagets nuvarande marknadschef Douglas Heilborn som har haft olika befattningar under åren. I samband med detta kliver Heilborn även in som vd i Oxelösunds hamns helägda dotterbolag OxGas AB.

– Det här är en spännande tid i hamnen i och med SSAB:s omställning. På relativt kort sikt, till 2022, ska hela gasprojektet initieras, projekteras och genomföras, säger Heilborn.

Och vem är Douglas Heilborn?

– Jag är från Stockholm men flyttade med familjen till Nyköping i och med att jag fick jobbet på Oxelösunds hamn. Nu börjar jag känna mig som en Nyköpingsbo och trivs bra i regionen. Jag har varit marknads- och försäljningschef, så de får en affärsinriktad vd.

Per Bondemark är styrelseordförande i Oxelösunds hamn och verkar minst sagt nöjd med valet av Douglas Heilborn.

– En hygglig och bra ledare med branscherfarenhet. Jag bedömer honom som en mycket bra kandidat att ta över. Han har jobbat i Oxelösunds hamn sedan 2005 och är omtyckt, säger han.

Erik Zetterlund kommer att finnas kvar som rådgivare för bolaget fram till sin pensionering.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

OxelösundEkonomi/FöretagNäringslivaffarslivaffarsliv.biz
Relaterat