Det verkar som att Stenviksbadet kommer att rustas, men det blir inte till den här badsäsongen. Arkivfoto

Varm försommar – då debatterades badplats

Oxelösund

Årets varmaste dag ägnade politikerna åt att diskutera Stenviksbadets upprustning. Men det ser inte ut att bli den här säsongen.

Just nu håller parkeringsplatsen vid Stenviksbadet på att rustas upp. Men det var inte det som debatten under onsdagskvällens kommunfullmäktige handlade om, utan den motionen som Bo Höglander (C) skrivit om att en ”ordentlig genomlysning görs av Stenviksbadet, samt att ett åtgärdspaket och en plan för badets framtida skötsel, drift och utveckling snarast tas fram”.

Det verkade som att alla politiker höll med Höglander i sak om badets framtid. Det beslutades dock att bifalla att badets framtida drift och skötsel ska klargöras, men att något åtgärdsprogram inte ska sjösättas förrän just ansvarsfrågan är klar.

Politikerna i församlingen verkade ändå ovanligt badsugna. Rekordvärme redan i maj ute och inne viftade en av dem med solfjäder för att svalka sig.

Ni verkade vara så överens – men ändå inte. Vad betyder det här för badarna?

– Jag tror att det hade gått snabbare om man sagt ja till mitt förslag. Nu hinner det gå en säsong till innan man exempelvis tittar på att öppna en toalett och en kiosk och se över marken vid lekplatsen som det varit mycket vatten vid, sa Höglander.

Han verkade ändå nöjd.

– Ja, det här var ett viktigt steg för att få badet rustat, sa han.