• Lotta Fornarve (V). Kommunfullmäktiges Zlatan. Lite för stor för kommunlaget helt enkelt. Etta på Vänsterpartiets riksdagslista i Sörmland och har goda chanser att göra en till mandatperiod som proffs i Stockholm. Foto:
  • Catharina Fredriksson (S). Lagkaptenen och kommunstyrelsens ordförande spelar centralt på mittfältet men blir ibland tvungen att täcka upp på vänsterkanten i backlinjen. Foto:
  • Jan-Eric Ericsson (SD). Sverigedemokraterna i Oxelösund har haft långvariga skadeproblem. Hans föregångare har lämnat tomrum på planen under stora delar av mandatperioden. Nu ska de dock ha scoutat nya spelare. Ericsson är etta på partiets lista till fullmäktigevalet. Foto:
  • Patrik Renfors (V). Anfallare på vänsterkanten och kommunstyrelsens andre vice ordförande. Försöker sig på kreativa och yviga ordfinter titt som tätt, ibland går det hem, ibland inte. Är trea på Vänsterpartiets riksdagslista i Sörmland, men det lär inte räcka för att bli proffs i Stockholm efter valet. Det blir en säsong till i hemmalaget. Etta på partiets lista till fullmäktigevalet. Foto:
  • Linus Fogel (S). Mittfältare som kan komma att ta mer plats – om inte kommande säsong så på sikt. Trea på Socialdemokraternas lista till fullmäktige och just nu vård- och omsorgsnämndens ordförande.
  • Göran Bernhardsson (KD). På avbytarbänken den här mandatperioden. Kristdemokraterna lyckades inte spela sig till en plats i startelvan vare sig 2010 och 2014. Frågan är om den svaga formkurvan har vänt. Etta på Kristdemokraternas lista till fullmäktige. Foto:
  • Bo Höglander (C). Centerpartisten spelar passande nog center, men har inte hittat målformen under innevarnade säsong. Får inte många bollar att jobba med då uppspelen nästan alltid går på vänsterkanten. Etta på Centerpartiets lista till fullmäktige. Foto:
  • Dag Bergentoft (M). Yttermittfältare, oppositionsråd och kommunstyrelsens vice ordförande. Hörs mycket i omklädningsrummet. Har en bra högerfot och skickar iväg många inlägg, men det är sällan de hittar fram till rätt mottagare. I straffområdet har majoriteten ett obarmhärtigt övertag. Etta på Moderaternas lista till kommunfullmäktige. Foto:
  • Sandra Landin (MP). Mittback som då och då täckt upp bakåt åt S och V, men kanske inte synts så mycket med bollen. Har gått förbi lagkamraten Björn Johansson som förstaval till startelvan. Foto:
  • Klas Lundbergh (L). Högerback som inte alltid gör så mycket väsen av sig. Etta på Liberalernas lista till fullmäktige. Foto:
  • Inge Ståhlgren (S). Vänsterback och ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden står på plats 5 på Socialdemokraternas Sörmlandslista till riksdagen. Är det en proffskarriär på äldre dar på gång – i likhet med när Henrik Larsson värvades till Manchester united? Bara en sådan sak som att ”Inge Bandy” var med och la ner bandyplanen – där det numera finns en konstgräsplan för fotboll – gör honom självskriven i fotbollselvan – trots att han bara står på plats åtta på S lista till fullmäktige. Foto:
1/

Vilka politiker tar sig in i Oxelösunds startelva?

Oxelösund

Har du bara fotbolls-VM i huvudet – men vill ändå sätta dig in i Oxelösunds lokalpolitik inför valet?

Här förklarar vi hur det ligger till för de som inte vet någonting om voteringar, återremisser och tilläggsyrkanden – utan vill ha världen presenterad i fotbollstermer.

Oxelösunds lokalpolitiska VM-startelva.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

OxelösundPolitikVal 2018fotboll
Relaterat