Foto:

VM-fest i Oxelösund – hejade fram Sverige på Järntorget

Oxelösund

Hela Järntorget i Oxelösund exploderade i ett jubel när Sverige tog ledningen mot Sydkorea. Och sedan explodera det en gång till.

Explosion nummer två kom i samma ögonblick som domaren blåste sin slutsignal och det stod klart att Sverige vunnit sin premiärmatch med 1-0.

– Det var fruktansvärt nervöst mot slutet. Det kändes som att alla i Sverige förvandlades till backar, säger Camilla Bergquist, som följde VM-premiären för Sverige via en storbildsskärm tillsammans med ett 100-tal andra oxelösundare.

– Men det var en rättvis seger. Sverige borde ha vunnit med 3-0, säger hon och beskriver sig själv som en riktig fotbollsnörd.

Det ägde faktiskt rum ytterligare en explosion på torget. Innan matchen uppträdde artisterna Patrik Isaksson och Staffan Hellstrand. Och den sistnämnda sjöng bland annat sin EM-låt från år 2000. Och den heter just "explodera".

  • Artisten Patrik Isaksson var på plats för att delta i folkfesten på Järntorget. Foto:
  • Foto:
1/

Förutom musiker är Staffan Hellstrand även fanatiskt fotbollsintresserad, åtminstone när det handlar om landslaget. Så han passade på att titta på matchen på Järntorget.

– Klart att det är nervigt. Det är det alltid, sa han en bit in på första halvlek.

– Det är nervigt nu, sa Staffan Hellstrand. Foto:

Hur går det?

– Väldigt svårtippat. Jag tycker inte att Sverige har övertygat offensivt innan VM.

En annan som besökte torget var Lars Ove Eng. Han begav sig dock från Järntorget efter att artisterna spelat, för att heja fram Sverige hemma i tv-soffan.

– Det har verkligen varit jättebra. Artisterna gav allt och det var en massa bra låtar, säger han.

Hur går det då?

– Sverige vinner med 3-0.

Det blev det visserligen inte – men väl 1-0 och seger för Sverige.

Läs mer om dessa ämnen

OxelösundFotbolls-VMsport