En tiger ligger på span bland vitsipporna i Stigtomta.

Busiga djur i Stigtomta

Folk omkring oss
annons

Längs med Vattenvägen i Stigtomta ligger små djur på lur. Det är Annelie Vestgöte som målat stenar i akrylfärg föreställande spindlar, zebror och andra djur och placerat där.

I gräset har Annelie tryckt ner en varningstriangel märkt ”busiga djur”. Hon brukar vara i området och leka med sin 2,5-åriga dotter. Från början var tanken med djuren bara ett pyssel.

– Dom skulle vara lite anonyma. Bara ligga där och integrera med skogen, säger hon.

Tillsammans med sin man David Vestgöte jobbade hon i garaget om kvällar och nätter med att få klart djuren. Det skulle bli en överraskning för dottern så de fick pyssla när hon sov. Med bra musik och kaffe, verktyg och fantasi var det snart klart. Tidigt i gryningen bar de ut djuren för att ingen skulle se.

Senare tog Annelie dit dotterns förskoleklass. Och det visade sig vara ett väldigt uppskattat initiativ. Engagemanget för stenfigurerna har varit stort hos de som bor i närheten.

– Det är jätteroligt. Grannarna går förbi ibland och kollar till dem. Berättar om något djur flyttat på sig, och om det hittat tillbaka till sin plats igen, säger Annelie.

Hon började med projektet för knappt en månad sedan. Just nu finns där 13 stendjur och en krokodil gjord av en trädstam. Men snart får de tillökning.

– Det står ett gäng på tork i garaget. Så de blir snart fler, säger hon.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

StigtomtaFolk omkring ossPersonligt
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka