Firar födelsedagen med kyrkkaffe

Födelsedag
annons

Sigurd Stensmar fyller 80 år på söndagen.

Namn: Sigurd Stensmar.

Fyller: 80 år på söndag den 10 september.

Om att fylla 80 år: "Ja, de säger ju att jag fyller så mycket. Men det känns jättebra. Bara fint."

Familj: Hustrun Harriet och tre barn, varav en bor i Västerbotten, en i Värmland och en i Skåne med sina respektive familjer. "Jag har nio barnbarn, plus ett barnbarnsbarn. Det du!"

Uppväxtort: I Stensmar, en liten by nere i Skåne. "Det är bara några gårdar kvar av själva byn, men det är vackert där det ligger vid Linderödsåsen. Vårt efternamn är taget från byn, när jag och Harriet gifte oss tog vi det namnet."

Bor: Nyköping.

Utbildning: Lärarutbildning i Linköping.

Yrke: Slöjdlärare. "Jag har jobbat alla år här i Nyköping. Det har varit på Östra skolan i några år, men sedan var det Oppebyskolan i en massa år, och så några år på Släbroskolan."

Intressen: "Jag har många intressen! Scouting har varit ett stort intresse, att vara ute i naturen i skog och mark, och har varit ett intresse i många år. Jag var ledare i många år, och var med och byggde scoutstugan. Det är väldigt trevligt att få med sig ungdomar ute i naturen på sin fritid. Så tycker jag om att pyssla med gamla bilar. Jag har en A-Ford, den är från 1931 och i jättefint skick. Den tar jag med på träffarna i hamnen, och också på lite andra bilträffar runt omkring. Sedan jag blev pensionär jobbade jag en hel del med en PV som blev som ny, och det är jätteroligt det också. Fast PV:n sålde jag i fjol med lite sorg i hjärtat. Jag visste var varenda skruv satt."

Så firas födelsedagen: "Jag tänkte bjuda på kyrkkaffe så hela församlingen i Oppeby med omnejd får vara med på kyrkkaffet. Alla ska få vara med."

Fyller du jämnt? Hör av dig till personligt! Maila personligt@sn.se eller ring 0155-26 68 16!

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

NyköpingFödelsedagarPersonligt
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka