• Linbanan Safari tar dig till de afrikanska lejonens tillhåll - och vidare över parken. Foto:
  • Delfinshowen Life, med fokus på människans påverkan på haven, är en av de shower som parken erbjuder. Foto:
1/

5 tips för att klara av Kolmården i sommar

SÖRMLAND

Nya tigrar har installerat sig och Farmor har fått huvudrollen i Bamseteatern. Kolmården är öppet varje dag i sommar. Det gäller dock att veta hur man ska ta sig an djurparken – det kan vara rejält med folk en solig dag i juli. Här är fem tips inför sommaren.

1. Var på plats tidigt, gärna vid öppning.

2. Det är svårt att hinna allt på en dag, så gör en tydlig plan och välj vad ni vill se. Kolmården rekommenderar sina besökare att stanna i två dagar.

3. På försommaren, innan skolorna tar sommarlov, är köerna kortast. Man kan komma undan med relativt korta kötider fram till juli, då högsäsongen drar i gång på riktigt.

4. Kolmården tipsar om att börja med en tur i linbanan. Ju tidigare du är på plats, desto kortare kötid. Under en halvtimmes gondolfärd passerar du såväl savannen som den nordiska delen av parken.

5. Har du små barn med dig kan det vara klokt att ta Bamses värld och den stora lekparken sist – risken är nämligen stor att du annars fastnar där hela dagen.

Kolmården

– Kolmården öppnade portarna för första gången år 1965.

– Parken har cirka 700 djur av 75 olika arter. En nyhet är att fyra nya tigrar flyttade in till djurparken i våras och är i full gång med att göra sig hemmastadda.

– Tre olika djurshower hålls i parken och en mängd andra shower. Inför sommaren har Bamseteatern uppdaterats. I den nya föreställningen "Bamse och den hemliga kistan" dyker en ny huvudkaraktär upp, nämligen Farmor.

– Det går att ta del av sex olika djurvisningar och parken har tio åkattraktioner anpassade för olika åldrar.

– Det går att åka buss till Kolmården från bland annat Nyköping (med Östgötatrafiken).

Läs mer om dessa ämnen

KolmårdenDjurbarn och familj sommar