Årets bilder 2017

Nyköping

SN:s bildjournalister har valt ut de bästa, mest betydelsefulla och roligaste bilderna från året som gått. Nu har turen kommit till Sandra Nordin.

Alla bilder har en historia. En del bilders historia är självklar, andras mer subtil.

Den röda linjen som går genom bilderna i din lokala dagstidning är alla bilder på ett eller annat sätt berör människor. Bilder på platser där det ska byggas hus kan verka intetsägande, men där ska kommande generationer bo och skapa sina historier. Bakom varje olycksbild finns en eller flera drabbade människor.

Bilderna bär människors historia framåt. Varje bild, ett tidsdokument över en tid som aldrig kommer igen.

Stefan Löfven var i Oxelösund i början på september. Han passade på att dricka en kaffe med några av invånarna i staden. Foto:

Karin Ervik, 93 år blev bestulen på sin rullator i trappuppgången. – Ja det undrar man ju ... Jag tror att det var någon som bara gick förbi, och tänkte att ”det kan ju vara kul att ha en rullator”, säger sa hon. Foto:

Funktionsnedsatte Klas Åstrand blev rånad i sin trappuppgång när han var på väg hem. Foto:

Ludwig Fleetwood i tunneln vid Enstaberga vid den årliga Tunrundan. Ett av årets mörkaste löplopp, klurigt fotoläge, men utmanande och roligt. Foto:

Pistolskytte tillhör inte de vanligaste motiven. Men i år fick jag möjlighet och lyckades dessutom få en bra vinkel trots alla säkerhetsföreskrifter. Foto:

Villabrand vid Lästringe utanför Tystberga. När jag kom fram var villan redan övertänd. Foto:

Pansarfordonsolyckan i Västerljung under Aurora17. Foto:

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Fotografering
Relaterat