Foto:

Eldhärjat på 30 000 kvadratmeter i område norr om Gnesta

Sörmland

Finns risk att det sprider sig, meddelar räddningstjänsten. "Ena stunden har vi släckt vid en plats och sedan kommer det en vindpust och så brinner det 50 meter bakom oss i stället", säger Södertörns brandförsvar till SVT.

Sedan klockan tre under tisdagseftermiddagen har det brunnit i skogen vid Båglan i Nykvarn, utmed länsväg 509, cirka 1,5 mil norr om Gnesta.

– Det är en ganska rejäl skogsbrand. Det är cirka 30 000 kvadratmeter som brinner och då kan det röra sig om flera dagars släckningsarbete, sa Roger Magnusson, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund, till SVT Södertälje.

Släckningsarbetet har pågått under hela tisdagen. Räddningstjänsten uppger att vinden och den torra marken har försvårat insatsen. Vid ett tillfälle ska branden ha tagit sig över vägen. Det varade bara temporärt då räddningstjänsten lyckades släcka elden på ytan.

Vid 19-tiden på tisdagskvällen hade branden brett ut sig på ett större område än eftermiddagens 30 000 kvadratmeter. Då hade räddningstjänsten dock lyckats omringa branden.

Senare på kvällen uppgav man att branden inte hade spridit sig ytterligare. Räddningstjänsten bedömer att insatsen sannolikt kommer pågå de närmaste dagarna.

Läs också

( 8 st )

Läs mer om dessa ämnen

RäddningstjänstenSörmlandBlåljus brand
Relaterat