I september är det val. Nu erbjuder vi alla förstagångsväljare gratis digital prenumeration.

ERBJUDANDE: Gratis digital prenumeration för alla förstagångsväljare

Nyköping

Den 9 september går Sverige till val. Från och med i dag kan alla förstagångsväljare mellan 18 och 23 år teckna en gratis digital prenumeration på sn.se.

Från och med i dag, den 6 juli, kan alla förstagångsväljare i Nyköping, Trosa, Gnesta och Oxelösund med omnejd teckna en gratis digital prenumeration som gäller fram till och med den 15 september. Prenumerationen avslutas därefter automatiskt.

Anna Falk är chefredaktör på Södermanlands Nyheter:

– Vi tycker att det är viktigt att förstagångsväljarna, när de går och röstar den 9 september, lägger sin röst utifrån fakta och kunskap om vad de olika partierna har för politik, och inte bara går efter sociala medier där vi vet att det delas mängder av material som inte granskats källkritiskt. Det här är ett sätt för oss att hjälpa människor att göra ett medvetet val – det vill säga att rösta på det parti som faktiskt står för det man själv står för.

SN:s chefredaktör Anna Falk. Foto:

– Vi vet att ungdomar är intresserade av omvärlden och av politik och samhällsfrågor men att man kanske inte alltid prioriterar att lägga sina pengar på en dagstidningsprenumeration. Nu kan de unga väljarna få kunskap och information utan att behöva välja bort något annat. Sedan hoppas vi förstås att det ska leda till att de får upp ögonen för vad de lokala tidningarna har att erbjuda, och att de en dag ska vilja betala den där hundringen i månaden för att få ta del av lokal journalistik.

I det digitala paketet ingår alla artiklar på sajten och i nyhetsappen, Sveriges Lokalnyheter – 40 sajter och appar, PLUS-förmåner samt e-tidningen och e-tidningsappen. Erbjudandet är värt 159 kronor i månaden.

Här hittar du erbjudandet

Erbjudande till förstagångsväljare: Alla artiklar på sajt och i nyhetsapp, Sverigeslokalnyheter, 40 sajter och appar, PLUS-förmåner, E-tidningen och e-tidningsappen.

LÄNK Erbjudande till förstagångsväljare

Läs mer om dessa ämnen

Val 2018