Försökte hissa nazistflagga på sörmländskt torg

Sörmland
En person är misstänkt för hets mot folkgrupp efter att polisen tog honom på bar gärning när han försökte hissa en hakkorsflagga.

Det var övervakningskameror på Fristadstorget i Eskilstuna som avslöjade den man som försökte hissa en nazistflagga vid 03:30 under onsdagsnatten. Den 20 april är Adolf Hitlers födelsedag. Mannen, som var i 25-årsåldern, var inte ensam och polisen letar nu efter ytterligare en person.

- En av dem hann lämna platsen. Vi har tagit in den andra till förhör vilket kommer att genomföras under natten, säger Lennart Ahlin, vakthavande befäl hos polisen.

Mannen misstänks för hets mot folkgrupp och än så länge vet polisen inte om mannen tillhör någon politisk gruppering och varför han valt att göra detta.

- De hade hissat ned den befintliga flaggan på stången och stod och meckade med deras flagga när vi anlände så de lyckades inte få upp flaggan hela vägen, säger Lennart Ahlin.

Mannen släpptes senare under natten efter att polisen genomfört ett förhör. Han avvisades från staden eftersom han inte bor i Eskilstuna.