Johanna Möller är dömd till livstids fängelse för mordet på sin pappa och mordförsök på sin mamma. Nu hoppas hon få resning, med hjälp av två journalister. Foto:

Journalister ska hjälpa Johanna Möller få resning

Sommarstugemordet

Högsta domstolen nekade Johanna Möller prövning, men den livstidsdömda Eskilstunakvinnan ger inte upp. Nu hoppas hon få resning – med hjälp av två journalister. Något Vestmanlands Läns Tidning var först med att rapportera om.

Den 23 april meddelade högsta domstolen att de inte tänker pröva Svea hovrätts livstidsdom mot Johanna Möller för mord respektive mordförsök mot hennes pappa och mamma. Möller, som fortsätter hävda sin oskuld, ger dock inte upp och nästa steg i hennes strävan att rentvås är att försöka få till stånd en resningsansökan. Till sin hjälp har hon två journalister.

Det skrev Möller själv i sin överklagan mot beslutet att förflytta henne från kvinnofängelset Hinseberg till anstalten i Ystad. Möller ville vara kvar på Hinseberg utanför Frövi för att hennes barn lättare kunde besöka henne men också för att lättare kunna ta emot besök av journalisterna som enligt Möller är ifrån Solna.

På Hinseberg satt Johanna Möller fram till början av juli då hon flyttades till kvinnoanstalten i Ystad. Foto:

Kriminalvården avslog dock hennes överklagan med motivering att hon inte har någon som helst rätt att begära en viss anstalt. Under tiden utredningen om Möllers placering satt hon i isoleringscell på Hinseberg med anledning av att risken för rymning eller fritagning ansågs vara stor. På anstalten i Ystad, en av två kvinnoanstalter med klass 2-säkerhet i Sverige, är övervakningen och kontrollen större.

ALLT OM SOMMARSTUGEMORDET: Läs samtliga artiklar om sommarstugemordet här.

Läs mer om dessa ämnen

Arbogamordet