• Foto:
  • Avspärrningsband är uppsatta vid korsningen Kungsgatan/Bruksgatan. Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • En av bilarna som lastbilen körde in i under vansinnesfärden. Foto:
  • Foto:
1/

Vansinnesfärden i Eskilstuna – stulen lastbil dumpades

Sörmland
annons

En stor polisinsats pågår i Eskilstuna. En stulen lastbil har rammat flera andra bilar och därefter dumpats utanför restaurangen Billy Boys i korsningen Kungsgatan/Tullgatan. Det nationella bombskyddet hittade ingenting farligt i bilen och polisen söker fortfarande efter den flyende chauffören. Läs hela liverapporteringen här:

Polisen har spärrat av ett stort område kring Kungsgatan och Tullgatan i Eskilstuna. Man undersöker just en lastbil, som ska ha framförts på bland annat Rademachergatan i någon form av vansinnesfärd och sedan dumpats vid restaurangen Billy Boys. Lastbilen ska ha rammat flera andra fordon.

Avspärrningsband är uppsatta vid korsningen Tullgatan/Kungsgatan. Kungsgatan är även avspärrad i korsningen med Bruksgatan. Beväpnad polis patrullerar Fristadstorget, där en internationell matmarknad pågår och många människor befinner sig.

— Vi fick det här larmet vid 10.46, och tankarna går ju naturligtvis till det som hände i Stockholm, säger polisens presstalesperson Björn Öberg till tidningen.

Chauffören, en man, uppges ha dumpat lastbilen vid Billy Boys och lämnat platsen till fots. Han söks nu av polis, som bland annat söker igenom den internationella matmarknaden på Fristadstorget. Flera poliser har förstärkt beväpning i form av k-pistar.

— Samtidigt undersöker vi lastbilen, säger Öberg.

Lastbilen stals enligt polisen vid 06.30-tiden, i centrala Eskilstuna. Den uppges ha varit lastad med tvätt från ett hotell, tvätt som under morgonen hittades dumpad vid en rondell i stadsdelen Årby.

Enligt polisen ska lastbilen innan vansinnesfärden ha setts i Årby, där den bland annat ska ha mejat ner ett antal cyklar.

Vad som föranledde vansinnesfärden utmed Rademachergatan är för tidigt att säga, men polisen tar det inträffade på stort allvar, berättar Öberg.

— Man kan bara spekulera i om det här var avsiktligt, eller om personen kanske var påverkad av någonting.

Polisen har inga uppgifter om att någon person ska ha kommit till skada.

Ingen fastighet i Eskilstuna uppges ha utrymts av polisen men på flera arbetsplatser i närheten av där lastbilen står, som till exempel Fortet, Trafikverket och Energimyndigheten har personalen lämnat byggnaderna.

Polisen arbetar just nu med att hämta in bilder från övervakningskameror, för att se om de kan ge någon närmare förklaring.

Man tar gärna emot tips och vittnesuppgifter från personer som sett något.

— De kan lämnas via vårt vanliga nummer, 114 14, säger Björn Öberg.

Samtidigt som händelserna i Eskilstuna arbetar en stor polisstyrka tillsammans med bombgruppen i Nyköping. Där har en fastighet spärrats av (extern länk), och en man har anhållits misstänkt för förberedelse till grov allmänfarlig ödeläggelse.

Finns det någon koppling mellan händelserna i Eskilstuna och Nyköping?

— Nej, vi ser inte någon sådan i nuläget, säger Björn Öberg.

Läs också

( 6 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaBlåljus Krimpolis
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka