Lugn – Pågatågen förblir Pågatågen. Arkivbild. Foto:

LISTA: Här är årets aprilskämt

Inrikes

Många har övergett traditionen, men en del publicerar fortfarande aprilskämten. Här är ett axplock från landets tidningar.

Sydsvenskan: Bort med Pågatågen

Pågatågen blir Skånetågen, blir mer jämställda och byter färg – en del blir rosa.... Skånetrafiken kapitulerar eftersom skaran av kränkta resenärer växer och nu "metoo-säkras" tågets namn.

Så låter det när Sydsvenskan skämtar om jämställdhet, genus och metoo-debatten. Roligt? Döm själva. En del läsare har tydligen tagit illa vid sig trots att det var ett skämt, skriver tidningen.

Västerbottens-Kuriren: Självlysande skidspår

Hur låter det med elljusspår i Umeå där snön är självlysande? En pilotstudie i Frankrike har visat att man på så sätt kan halvera elförbrukningen. Vilken färgnyans skidspåren i Umeås eljusspår får är dock inte klart än.

Och frågan är om det någonsin blir klart, eftersom det här är ett aprilskämt från Västerbottens-Kuriren.

Ystad Allehanda: Folieskydd mot elkablar

Strålningen från nedgrävda elkablar gör livet svårt för strålningskänsliga. men det finns ett sätt att skydda sig. Den som införskaffar folieskydd går säker. För den som inte vill bära foliehatt finns ett annat knep: vanliga värmeisolerande skosulor är ett effektivt skydd mot strålningen.

Allt enligt Ystad Allehanda som intervjuat experten Ray Stråhle. Hört talas om honom? April, april.

Borås Tidning: Nya regler för rättvis parkering

I Borås råder tydligen ett parkeringskaos utan dess like. För att försäkra sig om att det inte bara är morgonpigga som får möjlighet att parkera i centrum inför det kommunala parkeringsbolaget nya regler: bilister med udda slutsiffra på registreringsskylten endast att få nyttja centrala parkeringar under jämna veckor.

Testperioden börjar redan efter påsk, skojar Borås Tidning.

Norrköpings Tidningar: Parkeringspråm i sju våningar

Problemet med parkering är tydligen stort även i Norrköping. Så stort att kommun tvingas ta till drastiska åtgärder och införskaffa en flytande parkeringsbåt till hamnen.  En pråm på hela sju våningar, skriver Norrköpings tidningar.

Pråmens höjd och storlek kommer troligtvis innebära förtret för boende som vill njuta av utsikten i Inre hamnen. Kommunens lösning kan bli att måla skråvet i någon käck färg, som kompensation... skriver tidningen på första april.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

JournalistikMediavår
Relaterat