• Södermanlands Nyheters nyhetsapp har laddats ner av flera tusen läsare. Foto:
  • Jens Werner är onlinechef på Sörmlands Media AB. Foto:
1/

Nyhetsappen en succé: "Finns ett jätteintresse"

Sörmland

Södermanlands Nyheters nyhetsapp har fått stort positivt gensvar. Hittills har 20 000 personer laddat ner tidningskoncernens appar.

I slutet av juni i år lanserades Södermanlands Nyheters digitala nyhetsapplikation för mobiltelefon och surfplatta. Med appen blir det smidigare att följa de lokala nyhetshändelserna och med tjänsten följer också möjligheten att få viktiga nyheter som så kallade pushnotiser, alltså meddelanden direkt i telefonen eller surfplattan.

— Vi ser ett jätteintresse för att få pushnotiser vid nyhetshändelser. De flesta som har laddat ner appen har också pushnotiser aktiverade. Det är ett bra betyg och visar att läsarna gillar funktionen, säger Jens Werner onlinechef på Sörmlands Media AB där tidningarna Södermanlands Nyheter, Eskilstuna-Kuriren, Strengnäs Tidning och Katrineholms-Kuriren ingår.

Under de två första månaderna har Sörmlands Medias nyhetsappar laddats ner av omkring 20 000 användare som nu kan följa nyhetsflödet i stort sett samtidigt som det händer.

— Vi följer vilken typ av nyheter våra läsare uppskattar att få som pushnotiser, på så sätt kan vi utveckla tjänsten och göra fler läsare nöjda, säger Jens Werner.

De senaste dagarna har Södermanlands Nyheters läsare bland annat fått pushnotiser om pågående trafikstörningar, det politiska läget i Moderaterna, heta sporthändelser och andra lokala händelsenyheter.

— Det är självklart viktigt att vara först med nyheter, att vara före konkurrenterna är själva kärnan i nyhetsjournalistik. Vi ska alltid vara först och bäst. Men det allra viktigaste är så klart att vi alltid ger läsaren korrekt information, säger Jens Werner.

Nu fortsätter arbetet med att utveckla och förbättra appens funktioner.

— Vi tittar ständigt på nya funktionaliteter och testar nya idéer. Nya versioner av appen kommer att släppas löpande. Det är jättekul att vårt arbete lönat sig och att så många redan använder våra appar, säger Jörgen Bröms, digital utvecklingschef på Sörmlands Media.

Appen finns att ladda ner i Appstore och Google Play.

— Det är såklart fantastiskt kul att så många kunder laddat ner våra nyhetsappar och därmed fått en enklare och mer uppdaterad nyhetsvardag. Glädjande är givetvis också att vi fått ett stort antal nya kunder som valt att teckna sig för vårt nya helt digitala prenumerationspaket för 99 kronor i månaden, säger Jenny Hoflund Bergvall, Sörmlands Medias privatmarknadschef och tillförordnade företagsmarknadschef.

Klicka här för att ladda ner appen

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Södermanlands NyheterSörmlandsMedia
Relaterat