Nytt namn på nya regionen

SÖRMLAND

Landstinget Sörmland kan upphöra 1 januari år 2019.

Landstinget har med länets kommuners goda samvete ansökt om att få bilda region där landstinget, regionförbundet och kollektivtrafikmyndigheten samlas under ett och samma paraply.

Det nya namnet för landstinget, regionförbundet och kollektivtrafikmyndigheten föreslås föga överraskande bli Region Sörmland.

– Med införandet av det nya namnet som samlar regionen under ett och samma tak, bidrar vi till att tillsammans skapa en starkare identitet och ett tydligare varumärke för vår region, säger Monica Johansson (S), landstingsstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Namnbytet innebär att skifte av grafisk profil, skyltar på sjukhus, vårdcentraler och andra lokaler, ekonomi, IT-system, webbplatser med mera.

– Med det utökade uppdraget är det viktigt att vi har ett gemensamt varumärke och en gemensam identitet. Att synliggöra de verksamheter vi ansvar för genom att tydligt berätta att de är en del av Region Sörmland skapar kunskap och kännedom hos länets invånare, säger landstingsdirektör Jan Grönlund, i samma pressmeddelande.

Namnförslaget diskuteras och beslutas av landstingsstyrelsen den 13/2 för att senare beslutas av landstingsfullmäktige.