• LRF:s silvernålar gick till Håkan Ekstrand, Gnesta... Foto:
  • ...och till Margareta Malmquist, Nyköping. Foto:
1/

Silverregn på LRF:s regionstämma i Öster Malma

Nyköping

Under torsdagens regionstämma på Öster Malma delades flera utmärkelser ut. LRF Södermanland fick även ny regionordförande i form av Johan Legerholm på Fyrö gård, Valla.

Utmärkelsen Silvergrytan delas årligen ut av LRF Södermanland till någon som på ett eller annat vis lyft sörmländsk mat och matkultur. Silvergrytan 2019, som delades ut under torsdagseftermiddagen, gick till Christer Nordqvist med personal på Magdakullan, Magda säteri i Näshulta.

I juryns motivering lyftes butiken och restaurangen där gårdens krav-certifierade naturbeteskött serveras. Samt hur Magdakullan arbetar med upplevelser som ko-vandring, vinprovning och boende i lantlig miljö.

Två silvernålar delades även ut, dels till Håkan Ekstrand, Gnestabygden, för hans driv och engagemang i landsbygdsfrågor. Och dels till den avgående ordföranden, Margareta Malmquist, som varit regionordförande sedan 2013, men nu alltså lämnar över till Johan Legerholm på Fyrö gård.

Silvernålen delas ut till personer som engagerat sig i LRF, antingen lokalt eller på regionförbundsnivå, på ett vis som gagnat lantbrukarnas föreningsrörelse och lantbruket.

Läs mer om dessa ämnen

LRF