• Anna Falk, chefredaktör och ansvarig utgivare på SN, lämnar sitt uppdrag. Foto:
  • Eva Burman blir chefredaktör och ansvarig utgivare på samtliga titlar inom Sörmlands Media och Jenny Hoflund Bergvall blir bolagets vd. Foto:
  • Lennart Foss, koncernchef och vd på NTM. Foto:
1/

SN:s chefredaktör Anna Falk lämnar sitt uppdrag i Sörmlands Media

NYKÖPING

SN:s chefredaktör Anna Falk lämnar sin tjänst i samband med att Sörmlands Media organiserar om i ledningen. Ny chefredaktör blir Eva Burman, som även tar över rollen som ansvarig utgivare.

Under slutet av 2018 övertog NTM-koncernen Sörmlands media AB där Södermanlands Nyheter, Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs tidning samt Katrineholms-Kuriren ingår.

Under fredagen utsågs en ny chefredaktör och ansvarig utgivare för samtliga titlar i Sörmlands Media. Eva Burman, tills nu chefredaktör och ansvarig utgivare för Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs tidning, har hädanefter den rollen för alla tre titlarna.

Anna Falk, som varit chefredaktör och ansvarig utgivare för SN i snart fyra år, ser med tillförsikt på framtiden:

– Jag har ännu inte bestämt vad jag ska göra i stället, så det blir spännande. Det här öppnar nya dörrar, säger hon.

Eva Burman känner sig hedrad över det utökade ansvaret.

– Mitt främsta uppdrag är att fortsätta den digitala utvecklingen och samordningen mellan redaktionerna för att kunna leverera den bästa lokaljournalistiken. Jag vill också skapa känslan kring ett vi, så att vi fungerar som en redaktion, säger hon.

Eva Burman är mån om att värna de lokala varumärkena.

– Vi måste kännas tydliga och relevanta på våra respektive lokala marknader. Där har Anna Falk och Marie Hillblom varit helt väsentliga och jag ska göra vad jag kan för att fylla deras kostym, säger Eva Burman.

Lennart Foss, styrelseordförande i Sörmlands Media, är nöjd med lösningen:

– Det känns mycket bra att få en så skicklig och erfaren utgivare för samtliga titlar i Sörmlands Media, säger han.

I samband med de nya ägarnas tillträde lämnade Jimmie Näslund tjänsten som vd. Hans efterträdare på vd-stolen blir Jenny Hoflund Bergvall, som SN berättade tidigare under fredagen.

– Jag är mycket glad över att vi snabbt kunde hitta en ny bra vd till företaget, säger Lennart Foss, styrelseordförande i Sörmlands Media.

– Jenny är en självklar ledare och hon har en mycket god förankring i företaget och i näringslivet i Sörmland. Det var självklart med en intern lösning när vi har en så god kraft inom företaget, säger han.

Men med NTM-koncernen i ryggen ser både Burman och Jenny Hoflund-Bergvall stora möjligheter till en fortsatt utveckling av både journalistiken och affärsmodellen.

– Vi kommer att kunna dra nytta av samordningsvinster i den större koncern som NTM utgör, säger Eva Burman och betonar att läsarna av papperstidningen kan vänta sig en tjockare tidning framöver.

– Tack vare samarbetet med NTM får vi tillgång till mer material och ett bredare innehåll vilket naturligtvis är en positiv förändring.

Marie Hillblom, chefredaktör och ansvarig utgivare på Katrineholms-Kuriren, lämnar också sitt uppdrag.

Sörmlands Media och NTM

I Sörmlands Media ingår Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs tidning, Katrineholms-Kuriren och Södermanlands Nyheter med respektive sajter. NTM:s förvärv av Sörmlands Media fullföljdes i december 2018. NTM är en av Sveriges största mediekoncerner med verksamheter i Östergötland, norra Småland, Sörmland, Uppland, Gotland och Norrbotten. NTM omsätter 1,8 miljarder kronor och har cirka 1400 anställda. Huvudkontoret ligger i Norrköping.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

SörmlandsMediaMedia
Relaterat