Jenny Hoflund Bergvall är marknads- och försäljningschef på Sörmlands Media.

Sörmlands Media knep andrapris i INMA Global Media Awards

Sörmland

Sörmlands Media, där Södermanlands Nyheter ingår, nominerades tillsammans med övriga koncerner inom samarbetet till Sveriges lokalnyheter till INMA Global Media Awards. Natten till tisdagen ägde galan rum i Washington DC och väl där blev det en andraplats för betalnätverket.

Betalalliansen Sveriges lokalnyheter är ett samarbete mellan Sörmlands Media, Hall Media, Mittmedia, VK Media och Norran. Tillsammans erbjuder de fem medieföretagen närmare 40 nyhetssajter och appar, med ett bevakningsområde som täcker en stor del av Sveriges yta, från Skellefteå i norr till Markaryd i söder. Med samarbetet får alla aktörers kunder tillgång till allt innehåll på de titlar/sajter som ingår i nätverket utan extra kostnad.

– jag är helt övertygad om att vår satsning leder till fler och mer lojala kunder. Vi är på god väg att skapa medievärldens Spotify, säger Jenny Hoflund Bergvall, marknads- och försäljningschef vid Sörmlands Media.

Samarbetet nominerades till INMA Global Media Awards, även kallad tidningsvärldens Oscarsgala, i kategorin "Bästa nya betalinnehåll eller prenumerationstjänst".

När priserna i galan delades ut i Washington DC gick förstaplatsen till Editora Globo från Brasilien.

För Sörmlands Media och samarbetet Sveriges lokalnyheter blev det en hedrande andraplats.

Tidigare under våren vann Sörmlands Media Tidningsutgivarnas prestigefyllda utmärkelse "Årets dagstidning".

Galan i USA blev en stor klang- och jubelföreställning för den svenska mediekoncernen Mittmedia som kammade hem inte mindre än fyra priser – i kategorierna "bästa användning av ny teknik för att generera intäkter och engagemang” för fastighetsroboten, ”bästa idé för att öka digital läsning och engagemang” för aktiveringskartan, ”bästa användning av dataanalys” för aktiveringskartan och ”best in show – Europe” för aktiveringskartan.

Även Aftonbladet prisades – i kategorin "bästa användning av video" – för reportaget om en 14-årig flicka som omplacerades 33 gånger innan hon sattes i säkerhetshus i Eskilstuna med åtta vårdare. Reportaget fick titeln "Flickan bakom pansarglas".

INMA Awards (The International News Media Association) är en internationell tävling för marknadsföring och försäljning. Totalt har hela 655 bidrag skickats in från 196 mediehus i 36 länder. Bidragen inkluderar både papperstidningar, magasin, digitala medier, tv och radio.

INMA Global Media Awards

INMA Global Media Awards är en årligen återkommande gala för världens medier. Årets gala hölls i The Mead Center for American Theater i Washington DC.

Så här blev placeringarna i kategorin "bästa betalinnehåll eller prenumerationstjänst".

1) Editora Globo, Brasilien, “Data-Driven Digital Subscription Paywall Model”.

2) Hall Media, MittMedia, Sörmlands Media, VK Media, Sverige, “Sveriges Lokalnyheter”.

3) Dainik Bhaskar, Indien, “When a Young Newspaper Established its Position In a Cluttered and Commoditized Market With Over 15,673 Newspapers”.

Sörmlands Media

Sörmlands Media omfattar fyra sörmländska tidningar:

Eskilstuna-Kuriren

Strengnäs Tidning

Katrineholms-Kuriren

Södermanlands Nyheter

Läs mer om dessa ämnen

SörmlandsMediaMedia