Foto:

Sörmlands sparbanks nya vd slutar

SÖRMLAND

Sörmlands sparbanks nytillträdde vd Daniel Eriksson lämnar Sörmlands sparbank. Han slutar med omedelbar verkan och gör det på egen begäran, enligt ett pressmeddelande från banken.

Daniel Eriksson rekryterades förra sommaren av den gamla styrelsen med Sven-Olov Carlsson i spetsen, men i praktiken har samtliga från den gamla styrelsen tvingats bort eller på egen begäran slutat.

Daniel Erikssons uppgift var att städa upp efter all turbulens inom banken.

Nya ordförande i bankstyrelsen Birgitta Johansson-Hedberg säger i bankens pressmeddelande:

– Den nya styrelsen blev fulltalig i samband med årsstämman den 19 april. Vi går nu in i en utvecklingsfas där vi satsar på att stärka arbetet för våra kunder, säger styrelsens ordförande Birgitta Johansson-Hedberg.

Ny vd blir Erik Hägglöv, som under en period förra sommaren var tillförordnad vd i Sörmlands sparbank efter att Joacim Lindgren fått gå.

– Jag ser fram emot att tillsammans med styrelsen och alla kompetenta medarbetare utveckla sparbanken i Sörmland. Jag och min fru kommer att söka lämplig bostad i Nyköping och därmed ha både Sörmland och Norrbotten som hemvist. Det blir en nystart för både oss och banken, säger Erik Hägglöv, nytillträdd vd.

Läs mer om dessa ämnen

Sörmlands SparbankBankskandalenNäringsliv