Foto:

Stökig helg i Sörmland med bilinbrott, misshandel, droger och fylla

Sörmland

Sörmlandspolisen hade mycket att göra under den gångna helgen. Bråk, skadegörelse och stölder har avlöst varandra.

I Trosa grep polisen under fredagen en 28-åring och en 30-åring efter att 28-åringens arbetsgivare hittat narkotika på arbetsplatsen och kontaktat polisen. 30-åringen greps senare under kvällen misstänkt för att ha sålt narkotikan till 28-åringen.

Samma kväll grep polisen en man på en krog i centrala Nyköping. Han är misstänkt dels för att ha brukat narkotika och dels för att ha haft med sig droger på krogen i syfte att sälja vidare.

I Eskilstuna urartade ett bråk vid mataffären Lidl och en man greps misstänkt för misshandel. Senare samma kväll hittades en avsvimmad man på Fristadstorget i Eskilstuna.

– Han hade varit avsvimmad och fördes med ambulans till sjukhus, berättar Roland Lindkvist, vakthavande befäl vid polisen i Södermanland.

Polisen misstänker att han blivit misshandlad men har i nuläget ingen misstänkt för brottet.

Natten till lördag fortsatte på samma tema.

I Katrineholm började natten med en biljakt. Föraren hade gjort sig skyldig till en rad trafikbrott och försökte köra i från polisen. Två patruller jagade efter bilen, som visade sig vara stulen, och jakten slutade först när mannen körde ut på en åker.

– Då fastnade bilen i ett dike eller damm, berättar Roland Lindkvist, vakthavande befäl vid polisen i Södermanland.

Mannen är misstänkt för bilstöld, märkesförfalskning, drograttfylleri, grov olovlig körning och grov vårdslöshet i trafik. En kvinnlig passagerare misstänks för delaktighet i bilstölden.

Polisen fick vid tvåtiden på söndagsmorgonen rycka ut på nytt till en fest i Katrineholm där en man är misstänkt för att ha misshandlat sin sambo och för att ha slagit sönder bilen till en pappa som kom för att hämta sin son som var på festen.

Någon timme senare vaknade en annan katrineholmare av ett billarm och såg att en man stod och slog på en bil utanför hans bostad. Mannen hade även slängt cyklar kring sig och vittnet larmade polisen och följde efter mannen.

– Det är civilkurage, berömmer Roland Lindkvist, vakthavande befäl vid polisen i Södermanland.

Mannen omhändertogs för fylleri och är misstänkt för skadegörelse och ringa narkotikabrott.

Tidigare under lördagskvällen hade polisen fått larm om några ungdomar som försökt tända eld på två bilar och en silo på en däckfirma i Gnesta. Ingen är gripen för brottet men polisen uppger att de har vissa spaningsuppslag.

Och vid tretiden natten mot söndag grep polisen tre män som är misstänkta för att ha gjort inbrott i 16 bilar av märket BMW på en bilfirma i Nyköping.

När polisen anlände kunde patrullen se tre personer som sprang från platsen. Trion kunde snart gripas och är nu misstänkt för grov stöld.

Tidigare i veckan skedde bilinbrott i Örebro och Eskilstuna, men polisen har också haft flera fall i Värmland och på flera orter i Dalarna i förra veckan. Tjuvarna har riktat in sig på att stjäla teknisk utrustning som rattar och krockkuddar.

– Det kan nog finnas ett samband tror jag, säger vakthavande befäl Urban Nordqvist på Sörmlandspolisen.

De gripna är i 20-28 årsåldern och enligt Urban Nordqvist kan det röra sig om ett beställningsjobb.

I Eskilstuna omhändertog polisen en man och grep två andra efter att ett gäng på 5-6 berusade personer hamnat i luven på varandra på väg till en fest.

Senare på natten, vid halv tre på natten stoppade polisen en grov misshandel på en hamburgerrestaurang i Eskilstuna. Mannen låg ner och fick ta emot sparkar mot huvud och kropp innan poliserna som såg misshandeln kunde ingripa. Den misshandlade mannen behövde inte uppsöka sjukhus.

En 23-årig man är misstänkt för brottet.

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

SörmlandBlåljus polis
Relaterat