Foto:

Tjuvar strödde ut fotanglar – precis som i Nyköping

Sörmland
annons

För andra veckan i rad använder tjuvar fotanglar i samband med ett inbrott. Nattens sökinsats tog en stor del av Sörmlandspolisens samlade resurser i anspråk. – Klart att det var många här hos oss som kände igen sig, säger Roland Lindqvist, länsvakthavande polisbefäl.

Under natten mot måndagen fick polisen larm från ett väktarbolag som upptäckt ett pågående inbrott på Coop Konsum i Flen. Den väktare som var först på plats hade sett att tjuvarna spridit ut fotanglar kring butiken, och kunde förvarna polisen.

Enligt uppgift ska minst tre gärningsmän ha setts bära säckar, troligtvis fyllda med tobaksvaror, från butiken till en väntande bil. Uppgifter om att gärningsmännen skulle ha haft vapen på sig har också nått polisen, som understryker att uppgifterna är obekräftade.

Tillvägagångssättet påminner om inbrottet mot en klädbutik i Nyköping för exakt en vecka sedan. Då fick polisen ett nattligt samtal från en privatperson som fått punktering utanför polishuset. Kort därpå backade tjuvar in en bil rakt i Carlings butik i Nyköpings centrum. Hela entrén förstördes.

– Det går väl inte att dra några större växlar på det just nu, men det är klart att det var många här hos oss som kände igen sig från förra veckan med fotanglarna, säger Roland Lindqvist.

Ett stort antal patruller skickades ut för att sätta upp kontroller på strategiska geografiska punkter i närheten av Flen. Något som tänjde betydligt på polisens resurser.

– Det ligger ju verkligen mitt i Sörmland, Flen. Vi tog patruller från både norra och södra länsdelarna, plus de som jobbar i mitten.

Vid 05.30-tiden på måndagsmorgonen hade polisen inga misstänkta i ärendet, och nu kommer man att jobba vidare utredningsvägen.

– Det är bland annat avspärrat på platsen för en teknisk undersökning, säger Roland Lindqvist.

Läs också

( 5 st )

Läs mer om dessa ämnen

FlenNyköpingKrim
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka