Vatten, snö och is i kombination gjorde väglaget lömskt under måndagen. Foto:

Trafikverket varnar: Risk för besvärligt väglag i SN-området

Sörmland

Både risk för vattenplaning och ishalka – samtidigt. När vintervädret byttes mot regnrusk blir det speciella vägförhållanden.

Regn, blåst och plusgrader fick mycket av snön att smälta under torsdagskvällen och fredagen och bidrog till en besvärlig trafiksituation. Trafikverket har klassat de större vägarna i östra Sörmland med ”risk för besvärligt väglag”. Det handlar om väg 53 mellan Oxelösund och Nyköping, väg 52 mellan Nyköping och Katrineholm samt E4:an från Krokek till strax norr om Vagnhärad.

Väg 53 mellan Nyköping och Malmköping och väg 57 mellan Gnesta och Järna bedöms ha normalt väglag. Vägverket kan även välja att klassificera sina vägsträckor med ”besvärligt väglag” men så har det inte blivit i östra Sörmland. Någon klassificering för de mindre vägarna har de dock inte.

Thomas Johansson är presskommunikatör på Trafikverket.

– Men det kan snabbt slå om, man vet ju aldrig. Det är vinterväglag och då får man alltid vara försiktig och anpassa farten efter väglaget, säger Johansson.

De här skillnaderna i temperatur – kan det orsaka vägskador?

– Förra året hade vi stora problem med så kallade potthåll i vägarna och de har att göra med temperaturerna. Just nu har vi inte sett något speciellt kring det här, det brukar komma när vintersäsongen är över och då får vi ge oss ut och reparera.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

NyköpingOxelösundSörmlandTrafik
Relaterat